Sport

Komentari 13

Hajduku stigla 'čestitka' nakon Dragovoljca: Zbog bakljade mora platiti 40.000 kuna...

Hajduku stigla 'čestitka' nakon Dragovoljca: Zbog bakljade mora platiti 40.000 kuna...

Osim Hajduka, kažnjen je i Dinamo sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo - Lokomotiva

Početkom ove sezone gledatelji su se napokon vratili na tribine u Prvoj HNL, a samim time su opet krenule i 'čestitke' disciplinskog suca Prve HNL Alena Klakočera. 

Proteklo kolo hrvatskog prvenstva bilo je obilježeno korištenjem pirotehničkih sredstava. Hrvatski nogometni savez zbog toga je kaznio klubove čiji su navijači sudjelovali u tome, a najpapreniju kaznu dobio je Hajduk koji je u posljednjim minutama srušio Hrvatski dragovoljac (1-0).

Hrvatski dragovoljac i Hajduk susreli se u 6. kolu Prve HNL

Hrvatski dragovoljac kažnjen je s pet tisuća kuna, a Hajduk s 40 tisuća zbog korištenja pirotehničkih sredstava gostujućih navijača. Hajdukovi navijači su u 60. minuti bacili dvije baklje prema policiji, trgali sjedalice (potrgano 40 sjedalica na istočnoj tribini) i bacali iste na policiju. U 61. minuti gostujući navijači zapalili su 8 baklji, jedna je bačena na teren za igru, zbog čega je uslijedio prekid utakmice u trajanju od pola minute. Od 38. do 45. minute policija je intervenirala prema gostujućim navijačima na istočnoj tribini upotrijebivši suzavac.

Hrvatski dragovoljac i Hajduk susreli se u 6. kolu Prve HNL

GNK Dinamo kažnjen je sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo - Lokomotiva. Domaća navijačka skupina (BBB), smještena na sjevernoj tribini, u 65. minuti upalila je 4 baklje, od koji je jedna bačena na stazu ispred iste tribine, dok su ostale dogorjele na tribini.

Petar Šimunić (Kustošija) kažnjen je jednom utakmicom neigranja zbog isključenja uslijed dviju javnih opomena (čl. 50. DP HNS-a) tijekom utakmice Croatia - Kustošija.

Hrvatski dragovoljac i Hajduk susreli se u 6. kolu Prve HNL

Luka Jelenčić (Inter) kažnjen je jednom utakmicom neigranja zbog isključenja uslijed povlačenja u izglednoj prilici za postizanje pogotka protivničkog igrača (čl. 51. DP HNS-a) tijekom utakmice Opatija - Inter.

Petar Tomić (Cibalia, pomoćni trener) kažnjen je s 1.000 kuna zbog bacanja bočice za vodu u teren za igru u znak protesta (čl. 50. DP HNS-a) tijekom utakmice Cibalia - Varaždin.

NK Jarun kažnjen je s 2.000 kuna zbog pet javnih opomena i jedne opomene na klupi tijekom utakmice Jarun - Dubrava Tim kabel.