Sport

Komentari 0

Hakeem Olajuwon i Pat Ewing u Kući slavnih

Hakeem Olajuwon i Pat Ewing u Kući slavnih

Negdašnji veliki rivali pod koševima Hakeem Olajuwon i Patrick Ewing primljeni su u košarkašku Kuću slavnih u Springfieldu

Centri Houstona i Knicksa su među sedam novih stanovnika Kuće slavnih, a uz njih je primljen šesterostruki All-Star igrač Adrian Dantley i legendarni trener Pat Riley, službeno treći NBA trener po uspješnosti svih vremena, koji je četiri puta bio prvakom sa lakersima i jednom sa Miamiem. Olajuwon (45) je Rocketse odveo dva uzastopna naslova NBA prvaka (1994 i 1995), a prvi je osvojio upravo protiv Ewingovih New York Knicksa. Olajuwon još uvijek drži NBA rekord u blokadama (3830).
- Ja sam odrastao u Nigeriji i da mi je nitko tada rekao da ću ući u Kuću slavnih rekao bih da je to nemoguće. Zapravo sam tek u Americi shvatio koliko ljudi cijene Kuću slavnih - kazao je Olajuwon. Njegov veliki suparnik Ewing je 1992. bio je članom jedinog pravog Dream Teama na Olimpijskim igrama u Barceloni, a i on još uvijek drži rekorde New York Knicksa u broju koševa, uhvaćenih lopti i blokada. Preostalo troje nominiranih su vlasnik Detroit Pistons William Davidson, trenerica sveučilišne košarke Catherine Rush i novinar Dick Vitale. Ceremonija uvrštenja ovodogodišnjih laureata održat će se 5. rujna u Springfieldu, u državi Massachusetts.

Najčitaniji članci