Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hamann: Lewa je strano tijelo, Lewandowski: O, kakva glupost

Hamann: Lewa je strano tijelo, Lewandowski: O, kakva glupost
3

Bayern München nogometni je gigant planetarnih razmjera. U Njemačkoj je nedodirljiv po svemu pa i skandalima zbog kojih je nazvan 'FC Hollywood'. Najnoviji show potpisuju Didi Hamann i Robert Lewandowski

VIDEO

Ništa se u njemačkom sportu ne može mjeriti s institucijom zvanom FC Bayern München. I nisu im bez veze dali nadimak 'FC Hollywood'. U Bayernu je najveće - sve. Broj domaćih trofeja, broj europskih trofeja, broj svjetskih klasa na travnjaku...

I skandala koji se redovito događaju ili potenciraju u Säbener Straße 51.

Legenda poderala stranca

Sinoć se momčad koju vodi naš Niko Kovač žestoko pomučila da nekako prođe osminu finala njemačkog Kupa. U Kovačevom rodnom Berlinu Bayern je tek u produžecima zabio gol koji ga je odveo dalje u Kupu preko Herthe. Završilo je 3:2.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Champions League semi-finals / Real Madrid-FC Bayern Munich 2-2

Bayernova je karakteristika i ta da su njemačke novine i televizijske postaje pune klupskih legendi koje mediji masno plaćaju za komentare.

Jučer je na red došao Dietmar Hamann, veznjak koji je s Bayernov osvojio sve pa onda i s Liverpoolom uzeo Ligu prvaka (zajedno s našim Igorom Bišćanom), a zadnje tri sezone karijere igrao za Man City. Za njemačku repku: preko 70 utakmica... Legenda.

- Moje je mišljenje da se Bayernov problem zove: Robert Lewandowski. Teatralan je, prema svima se odnosi svisoka, ponašanje mu je neprimjereno. Mislim da je očito kako je u pitanju samotnjak, strano tijelo u momčadi - izjavio je Hamman iz fotelje eksperta/komentatora.

Novinari su, normalno, odšprintali do Lewandowskog...

'Em je glup, em ne kuži nogomet'

A tridesetogodišnji Poljak bez treptaja je udario kontru:

- Hamann? Generalno me ne zanima što drugi misle ili govore o meni, a posebno ako lupetaju klasične gluposti. Osim toga... Čovjek nema pojma o nogometnoj taktici - rekao je Lewandowski i otišao pod tuš pa na aerodrom.

Istina, jučer nije odigrao nezaboravnu utakmicu, ali... Istina je i da je poljski golgeter (opet) najbolji Bayernov strijelac. Uvjerljivo. U Bundesligi 12, u Ligi prvaka 8, u Kupu 1 gol. A do kraja sezone je još više od tri mjeseca.

Bayern Munich

Njegov menadžer Maik Barthel bio je nešto blaži ("Takve izjave nikome ne pomažu, a mislim i da se gospodin Hamman baš ne razumije u nijanse nogometne taktike") no nije stvar niti u toj jednoj utakmici, niti samo u Lewandowskom.

'Hamanni' ispuzavaju odasvud

Bayern je sedam bodova iza Borussije Dortmund i to je za njemačke prilike - šokantno. U Kupu su se jedva provukli, u Ligi prvaka ih čeka Liverpool sa Jürgenom Kloppom, ex-trenerom upravo Borussije, najvećeg Bayernovog domaćeg rivala (ili europskog, znali su igrati i finale Lige prvaka).

Zbog Bayernove veličine te zasad nesvakidašnje loše sezone (premda su još u igri za sva trofeja) oko 'FC Hollywooda' se praši na sve strane. 'Hamanni' ispuzavaju odasvud. To je jednostavno sudbina s kojom se treba znati nositi, a tko ne može - nije kalibar za Bayern.

Lewandowski je sigurno 'Bayern quality'. Hamann je ovaj put promašio metu. Kao trener je jako neslavno prošao u Leicesteru i Stockportu. Možda Lewandowski i Barthel imaju pravo... Možda nekad odlični igrač jednostavno nije nogometna marka i kad se s travnjaka pomakne u ložu. Sigurno ne bi bio prvi takav slučaj.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'
DOMINIRAO U EGIPTU

Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'

Lovro Majer odigrao je dojmljivu utakmicu protiv Egipta, zabio i asistirao, bio i precizan u raspucavanju protiv Tunisa, a Aljoša Vojnović smatra kako bi bi mu izbornik morao ukazati povjerenje na Euru