Obavijesti

Sport

Komentari 3

Hamburg teško nastradao, Mladen Petrić opet zabio

Hamburg teško nastradao, Mladen Petrić opet zabio
4

Nakon domaćeg poraza od Wolfsburga, Hamburg je u Mönchengladbachu izgubio 4-1 od Borussije. Hrvatski napadač zabio je svoj 19. gol ove sezone

VIDEO

Prošloga vikenda šokirali su vlastite navijače domaćim porazom od Wolfsburga, a tjedan dana kasnije nogometaši HSV-a nastavili su u istom stilu. Kao da rade sve da se više ne moraju zamarati borbom za naslov prvaka. Uspjeli su 'popiti' četiri komada od najlošije bundesligaške momčadi, Borussia je u Mönchengladbachu slavila 4-1. A i tog jednog HSV-ova gola ne bi bilo da nije Mladena Petrića.
Protiv Wolfsburga nije počeo utakmicu i nije se ustrčavao javno reći da mu se to nimalo ne sviđa. Iduće dvije je počeo i - zabio tri komada. Dva u srijedu u Kupu, a sada i u prvenstvu. U ovom trenutku je na 19 golova ove sezone, najbolji je strijelac momčadi. Borussiji je zabio u 29 minuti, vrlo spretno i efektno. Trochowski je šlampavo pucao iz daljine, no na šest-sedam metara čekao je Petrić. Iz okreta je loptu ljevicom skrenuo u mrežu, golman nije stigao reagirati.
Pet minuta prije toga Friend je doveo Borussiju u vodstvo, a novi gol HSV je primio u finišu prvoh dijela. Serija je nastavljena već početkom nastavka. U 54. minuti povisio je Brouwers, a potop gostiju iz Hamburga potvrdio Marko Marin iz penala u 65. minuti. Momčad iz Mönchengladbacha pomakla se s dna ljestvice, a HSV je pao na peto mjesto, iako ima jednako bodova (42) kao i drugi Hoffenheim, treći Bayern i četvrti Wolfsburg.
Kiks HSV-a spremno je dočekala Hertha, koja se s gostovanja u Cottbusu vratila sa sva tri boda slavivši 3-1. Tešku pogrešku golmana Jaroslava Drobnyja iz 22. minute, kojem je kroz ruke i noge u gol prošao udarac Turčina Cagdasa, nadoknadio je svojim prvim hat-trickom u sezoni odlični ukrajinski napadač Berlinčana Andrij Voronjin. Zabio je u 34. i 45. minuti za 2-1, da bi u 88. sam u kontri nanizao tri domaća nogometaša u obrani te zabio za konačnih 3-1. Voronjin je zabio deset golova u zadnjih pet utakmica! Josip Šimunić odradio je svih devedeset minuta u obrani gostiju. Marko Babić ušao je u igru u 80. minuti umjesto Patricka Eberta. Mario Cvitanović za domaće je odigrao cijelu utakmicu, a Ivan Radeljić 76 minuta.
Pobjedom borbu za naslov nastavlja i minhenski Bayern. Pet različitih strijelaca u momčadi Jürgena Klinsmanna pospremilo je u mrežu golmana Hannovera pet lopti za 5-1 pobjedu. Po dvije su asistencije upisali Schweinsteiger i Ze Roberto.
Hoffenheim je na svojoj Rhein-Neckar Areni odigrao bez golova (0-0) s Werderom, a Wolfsburg je počeo puhati za vrat trima klubovima koji s 42 boda dijele drugo mjesto na ljestvici. Na svojoj su Volkswagen Areni igrači Felixa Magatha golom Jasmina Džeke u 38. minuti pobijedili Karlsruhea 1-0. Zabio je Bosanac svoj 12. gol sezone, nakon sjajne kombinacije Grafitea i Misimovića.
Stuttgartu je nova tri boda (2-1 na domaćem travnjaku protiv dortmundske Borussije) donio Mario Gomez. Zabio je njemački reprezentativac u 62. minuti svoj 14. ligaški gol nakon duplog pasa s Hilbertom. Krasnim udarcem vrhom kopačke loptu je od grede poslao u tlo pa u gornji dio unutrašnjosti gola Dortmunđana.

BUNDESLIGA, 23. KOLO
Stuttgart - Borussia (D) 2-1 (Elson 10, Gomez 62 / Valdez 52)
Energie - Hertha 1-3 (Cagdas 22 / Voronjin 34, Voronjin 45, 87)
Hoffenheim - Werder 0-0
Wolfsburg - Karlsruhe 1-0 (Džeko 38)
Borussia (M) - HSV 4-1 (Friend 24, Levels 42, Brouwers 54, Marin 66-11m / Petrić 29)
Bayern - Hannover 5-1 (Van Buyten 20, Klose 25, Altintop 34, Podolski 73, Demichelis 89 / Štajner 15)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana