Sport

Komentari 0

Hamilton dobio viteški naslov

Hamilton dobio viteški naslov

Naslovi se dodjeljuju za pojedinačna postignuća i zasluge u službi Britanije i njenih teritorija. Popis dobitnika sastavlja ured britanskog premijera, a odobrava ga britanska kraljica

Sedmerostruki svjetski prvak i rekorder po broju pojedinačnih pobjeda u formuli 1 Britanac Lewis Hamilton našao se na novogodišnjem popisu zaslužnika kojima je britanska kraljica Elizabetha II dala viteški naslov.  

Najuspješniji vozač svih vremena u formuli 1 je već 2008. postao članom Reda Britanskog carstva (tzv. MBE), nakon što je osvojio svoj prvi naslov svjetskog prvaka, a od sada će nositi naslov Sir Lewis Hamilton, a zaradio ga je za svoju diplomatsku službu i našao se među inozemnim dobitnicima, jer mu je prebivalište u Monte Carlu. 

Na popisu britanske kraljice za priznanja u 2021., od viteških i damskih titula do odlikovanja, našlo se ukupno 1239 osoba. Osim ljudi iz svijeta sporta, među dobitnicima su bili i djelatnici iz javnog sektora, zdravstva, socijalni radnici te glumci.

FILE PHOTO: Formula One F1 - Hungarian Grand Prix

Naslovi se dodjeljuju za pojedinačna postignuća i zasluge u službi Britanije i njenih teritorija. Popis dobitnika sastavlja ured britanskog premijera, a odobrava ga britanska kraljica.

Najčitaniji članci