Obavijesti

Sport

Komentari 32

Hamiltonu četvrta pobjeda u nizu, Mercedes nedodirljiv...

Hamiltonu četvrta pobjeda u nizu, Mercedes nedodirljiv...
14

Lewis Hamilton slavio je na VN Španjolske ispred svog momčadskog kolege Nice Rosberga. Treće i četvrto mjesto zauzela su dva Red Bulla, Ricciardo i Vettel...

VIDEO

Selidba Formule 1 na europske staze nije nam donijela ništa novo. Mercedes ponovno ima prve dvije pozicije, a Lewis Hamilton ostvario je čak četvrtu pobjedu u nizu. Nakon što je osvojio pole position Hamilton je bio uvjerljiv i u utrci za Veliku nagradu Španjolske te slavio s 0.6 sekundi prednosti pred svojim momčadskim kolegom Nicom Rosbergom, koji je u zadnjem krugu čak i zaprijetio Hamiltonu, no Britanac je zadržao vodstvo te prvi prošao kroz cilj. 

Hamilton je prvo mjesto u utrci 'prepuštao' Rosbergu tek u slučajevima odlazaka u boks, a gledatelji su mogli uživati u borbama koje su se događale iza njih. Daniel Ricciardo je svoje treće mjesto iz službenih kvalifikacija odmah prepustio Valtteriju Bottasu, no nakon na kraju je Red Bullu ipak donio mjesto na postolju zaostavši za Hamiltonom 49 sekundi. 

Fenomenalnu utrku odvezao je Sebastian Vettel koji je uoči utrke zbog promjene mjenjača dobio kaznu te startao s 15. mjesta, da bi na kraju završio kao četvrti, pretekavši oba Ferrarija i prošavši kroz cilj sa 76.7 sekundi iza pobjednika. Red Bull je tako došao najbliže što može dominantnom Mercedesu zauzevši treće i četvrto mjesto. 

Fernando Alonso je dva kruga prije kraja fenomenalnim potezom pretekao momčadskog kolegu Kimija Räikkönena za Ferrarijeve šestu i sedmu poziciju. 

Hamilton je ovom pobjedom zauzeo vodstvo u ukupnom poretku vozača sa 100 bodova, tri više od Rosberga i čak 51 bod više od trećeg Alonsa. 

Cirkus oktana nakon VN Španjolske seli na legendarnu utrku u Monte Carlu, i bit će zanimljivo vidjeti može li Mercedes i na gradskim ulicama zadržati pokazanu dominaciju. 

Rezultati VN Španjolske:

1. Lewis Hamilton (Mercedes)

2. Nico Rosberg (Mercedes) +0.6

3. Daniel Ricciardo (Red Bull) +49

4. Sebastian Vettel (Red Bull) +76.7

5. Valtteri Bottas (Williams) +79.2

6. Fernando Alonso (Ferrari) +87.7

7. Kimi Räikkönen (Ferrari) +jedan krug

Poredak vozača:

1. Lewis Hamilton 100

2. Nico Rosberg 97

3. Fernando Alonso 49

Poredak konstruktora:

1. Mercedes 197

2. Red Bull 84

3. Ferrari 66

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu