Obavijesti

Sport

Komentari 23

Hamiltonu pole-position, Vettel deveti, Webber kreće zadnji

Hamiltonu pole-position, Vettel deveti, Webber kreće zadnji
1

Odabir guma i različite strategije obilježile su kvalifikacijski trening u Šangaju, a posljednji kvalifikacijski krug se sveo na izlazak na stazu u posljednjoj minuti

VIDEO

Britanski vozač Mercedesa Lewis Hamilton startat će sa čelne pozicije u treću ovosezonsku utrku Svjetskog prvenstva Formule 1, Veliku nagradu Kine u Šangaju...

Odabir guma i različite strategije obilježile su službeni kvalifikacijski trening u Šangaju, a posljednji kvalifikacijski krug uglavnom se sveo na izlazak na stazu u posljednjoj minuti.

U takvim se okolnostima najbolje snašao bivši vozač McLarena, a novopečeni član Mercedesa, koji je na mekim gumama, od kojih se očekuje brzo trošenje u utrci, odvezao krug u vremenu 1:34.484. 

- Nevjerojatan je osjećaj i jako sam sretan što sam ostvario naš prvi pole. Krug je bio sjajan, momčad je dobro radila cijele sezone i zaista se nadam da možemo to prenijeti u sutrašnji dan. Razlika je iznenađujuća jer su na trećem slobodnom treningu Ferrariji bili jako brzi i nisam znao gdje će biti u kvalifikacijama - rekao je Hamilton.

Do njega će u prvom startnom redu krenuti finski vozač Lotusa Kimi Räikkönen (+0.277), a iza njih u drugom startnom redu startat će Fernando Alonso u Ferrariju (+0.377) i Nico Rosberg u Mercedesu (+0.377).

Trostruki uzastopni svjetski prvak Sebastian Vettel nije uopće odvezao krug u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi i startat će deveti s medium gumama koje se sporije troše, dok se na istu taktiku, ali uz jako spor odvezen krug u kvalifikacijama, odlučio McLarenov Jenson Button koji će krenuti osmi.

- Vidjeli smo da su neki ljudi jako brzi, posebno u Mercedesu i Ferrariju, pa smo se odlučili otići u drugom pravcu. Hoće li upaliti ili ne vidjet ćemo sutra. Sve je moguće jer je očito da meke gume ne traju dugo. One su sjajne za pojedini krug, ali medium gume su bolje za utrku. I dalje imamo opciju biranja, ali mislim da je prilično jasno što smo pokušali napraviti - komentirao je Vettel.

Webber kažnjen, starta posljednji

Australski vozač Red Bulla Mark Webber startat će posljednji u nedjeljnu Veliku nagradu Kine, treću ovosezonsku utrku Svjetskog prvenstva Formule 1...

Suci su kaznili Webbera zbog premale količine goriva u spremniku tijekom službenih kvalifikacija.

Momčadski kolega Sebastiana Vettela imao je toliko malo goriva u spremniku da se čak nije uspio vratiti u boks tijekom druge runde kvalifikacija (parkirao je bolid na stazi), a kamoli ponuditi jednu litru uzorka za analizu kako nalažu pravila. Prvotno su iz Red Bulla kao objašnjenje za problem ponudili manjak pritiska u pumpi za gorivo.

Podsjećamo, Webber je prema rezultatu s treninga trebao startati s 14. pozicije.

Utrka je na rasporedu u nedjelju s početkom u 9h po srednjeeuropskom vremenu.

VN Kine, rezultati službenog kvalifikacijskog treninga:

  • 1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1m34.484s
  • 2. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) + 0.277
  • 3. Fernando Alonso (Ferrari) + 0.304
  • 4. Nico Rosberg (Mercedes) + 0.377
  • 5. Felipe Massa (Ferrari) + 0.449
  • 6. Romain Grosjean (Lotus-Renault) + 0.880
  • 7. Daniel Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari) + 1.514
  • 8. Jenson Button (McLaren-Mercedes) + 31.189
  • 9. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) bez vremena
  • 10. Nico Hülkenberg (Sauber-Ferrari) bez vremena
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani