Obavijesti

Sport

Komentari 10

Hamiltonu premijera u Kataru, totalna ludnica u završnici SP-a

Hamiltonu premijera u Kataru, totalna ludnica u završnici SP-a
4

Nepoštivanje žutih zastava u kvalifikacijama stajalo je Nizozemca u Red Bullu pet mjesta na startu prve utrke za Veliku nagradu Katara. Britanac je to iskoristio i pobijedio. Ostale su još dvije utrke do kraja sezone

VIDEO

Aktualni svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton pobjednik je VN Katara na stazi Losail čime je smanjio zaostatak za liderom Svjetskog prvenstva Formule 1 Nizozemcem Maxom Verstappenom na osam bodova uoči zadnje dvije utrke.

Britanac Hamilton u Mercedesu pobjednik je prve utrke svjetskog prvenstva održane na stazi Losail i 20. utrke ove sezone. Njegova je to 102. pobjeda u karijeri te sedma ove sezone.

POGLEDAJTE VIDEO: Lewis Hamilton

Pokretanje videa...

Lewis Hamilton 03:20

Sedmerostruki svjetski prvak bio je najbrži u kvalifikacijama, a prvu poziciju obranio je i tijekom utrke. Hamilton je odlično startao i potom kontrolirao utrku do posljednjeg kruga.

Qatar Grand Prix

Pomogla mu je i kazna koju je lider Svjetskog prvenstva Verstappen dobio prije početka utrke. Naime, dva sata prije starta Valtteri Bottas i Max Verstappen su kažnjeni zbog nepoštivanja žutih zastava na kraju subotnjih kvalifikacija. Verstappen je u kvalifikacijama bio drugi, no pomaknut je za pet mjesta, dok je Bottas kažnjen s tri mjesta unatrag, nakon što je kvalifikacije završio kao treći.

Nakon ovih kazni mjesto u prvom startnom redu uz Hamiltona zauzeo je Francuz Pierre Gasly (AlphaTauri), dok su iz drugog reda startali Fernando Alonso (Alpine) i Lando Norris (McLaren).

Hamilton je odlično startao i sigurno je držao prvu poziciju, dok se njegov jedini konkurent za naslov u petom krugu probio na drugo mjesto koje je potom sačuvao do kraja. Treći je bio Alonso kojem je ovo prvi plasman na podiju nakon 2014. godine i Velike nagrade Mađarske.

- Ovi bodovi su nam bili potrebni. Zaista sam zahvalan na ovim bodovima. Osjećam se dobro, osjećam se u formi, spremnijim nego što sam se ikad osjećao. Jedva čekam zadnje dvije utrke - kazao je Hamilton koji sada ima samo osam bodova manje.

Qatar Grand Prix

- Naša startna pozicija bila je ugrožena, ali smo srećom imali jako dobar start. Naravno, znam da će biti teško do kraja, ali ostaje lijepo, uzbudljivo. I ovu stazu je bilo zabavno voziti. Osjećam se dobro, ali bit će to teška borba do kraja - dodao je Verstappen.

Do kraja sezone ostale su dvije utrke, a nevjerojatno uzbudljivo Svjetsko prvenstvo nastavit će se za dva tjedna premijerom u Saudijskoj Arabiji. Finalna utrka održat će se u Abu Dhabiju 12. prosinca.

Verstappen vodi sa 351.5 bodova, dok Hamilton ima 343.5 bodova.

Qatar Grand Prix
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe