Obavijesti

Sport

Komentari 29

Hansen propušta SP?! 'Igrači izolirani, a navijači na tribini. Pa kakav je onda smisao toga?'

Hansen propušta SP?! 'Igrači izolirani, a navijači na tribini. Pa kakav je onda smisao toga?'

Neka mi objasne u čemu je poanta da mi igrači budemo izolirani u hotelu, putujemo u posebnim autobusima, s maskama, a onda izađemo na teren pred toliko ljudi, poručio je danski rukometaš...

VIDEO

Godina 2020. je bila kobna za sport. Olimpijske igre i Europsko prvenstvo u nogometu prebačeni su na ovu godinu, brojna natjecanja bila su pod znakom stop od ožujka do lipnja, a neka su i otkazana. Korona virus je zadao velike gubitke sportu u cijelosti i pitanje je kada će sve biti kao nekada. Tribine u većini sportova i dalje zjape prazne, pune dvorane i stadione je gotovo teško zamisliti, ali čini se da su se Egipćani pripremili i na pandemiju.

Svjetsko prvenstvo u rukometu će biti prvo veliko natjecanje na kojem će biti dopušteno prisustvo navijača, a to je potvrdio IHF još prošli tjedan. I dalje nije točno određeno hoće li Egipćani pustiti trećinu kapaciteta ili pola, ali ta odluka stvorila je golemu nervozu u rukometnom svijetu.

Još ranije su dvije rukometne sile, Šveđani i Nijemci, glasno prosvjedovali kako se SP mora odgoditi zbog pandemije koja hara svijetom, a kada su vidjeli da će se ipak održati, odaslali su poruku kako će na prvenstvo doći s B momčadi. 

Ostale reprezentacije bi trebale doći u najjačim sastavima, ali glavobolje glavešinama iz IHF-a sada je stvorio jedan od najboljih na svijetu i u ovome trenutku možda i najveća zvijezda rukometa.

Danci će u Egiptu braniti naslov iz 2019. godine, ali čini se bez Mikkela Hansena koji bi mogao propustiti prvenstvo. Dok će igrači morati prolaziti kroz svakodnevne testove i neće smjeti izaći iz hotela, navijači će navijati s tribina, a za njega to nema smisla.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Final - Norway v Denmark

- Ne znam uopće treba li se to igrati. Ne smije biti navijača. Neka mi objasne u čemu je poanta da mi igrači budemo izolirani u hotelu, putujemo u posebnim autobusima, s maskama, a onda izađemo na teren pred toliko ljudi. Rizik je ogroman za sve. Itekako ću razmisliti hoću li uopće igrati na Svjetskom prvenstvu - poručio je Hansen.

Danska u skupini igra s Argentinom, Bahreinom i Kongom te ne treba ni spominjati koliki udarac bi za njih bio izostanak najveće rukometne zvijezde.

No to su problemi s kojima se bori njegova reprezentacija te Međunarodni rukometni savez koji je s ovom odlukom i naljutio velikog Mikkela. Naravno, svi bi htjeli što prije na tribine kako bi gledali svoje uzore i uživali u utakmicama, ali mnogi misle kako je IHF preuranjeno išao s ovom odlukom, naročito u situaciji kada korona i dalje hara svijetu.

A kada se protiv toga glasno pobuni jedna od najvećih rukometnih zvijezda na svijetu, onda očito nešto nije u redu.

U Egiptu će nastupiti i Hrvatska koja je u skupini s Katarom, Japanom i Angolom, a SP traje od 13. do 31. siječnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom