Hansi Flick novi je trener Barce. U stožeru će biti i jedan Hrvat | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hansi Flick novi je trener Barce. U stožeru će biti i jedan Hrvat

Hansi Flick novi je trener Barce. U stožeru će biti i jedan Hrvat

Bivši trener Bayerna i njemački izbornik koji je dobio otkaz pripremajući reprezentaciju za Euro stiže kao Xavijev nasljednik. Trener golmana u 'blaugrani' trebao bi postati Toni Tapalović

VIDEO

Hans-Dieter Flick (59) novi je trener Barcelone, objavio je u srijedu poslijepodne katalonski klub. Nakon ružnog razlaza s legendarnim Xavijem, koji je prvo odlučio otići, pa su ga uvjerili da ostane, pa je naposljetku dobio otkaz, Nijemac preuzima kormilo velikana koji je sezonu završio bez trofeja.

Flick je potpisao dvogodišnji ugovor. Barcelona je u priopćenju istaknula kako je izabrala čovjeka koji je poznat po visokom presingu i intenzivnoj igri koja mu je donijela puno uspjeha na klupskom i reprezentativnom nivou, koji je osvojio gotovo sve što se osvojiti može u nogometnom svijetu.

POGLEDAJTE VIDEO: Camp Nou prije rekonstrukcije

Pokretanje videa...

Camp Nou, stadion Barcelone 01:57

Trenerskim poslom Flick se počeo baviti kao 31-godišnjak 1996. u Victoriji Bammental, gdje je bio trener-igrač. Četiri godine poslije dobio je šansu u Hoffenheimu gdje se zadržao pet godina, a onda ušao u stožer velikih Giovannija Trapattonija i Lothara Matthäusa u Salzburgu. Važan korak u njegovoj karijeri dogodio se 2006. kad je postao pomoćnik njemačkog izbornika Joachima Löwa.

Njih su dvojica bili europski viceprvaci 2008., polufinalisti SP-a 2010. i Eura 2012., a kruna rada stigla je na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu, gdje su postali prvaci svijeta. Flick se potom odlučio za drugi put, prvo kao sportski direktor njemačke reprezentacije, od 2017. Hoffenheima. Trenerskom se poslu vratio u ljeto 2019. kao pomoćnik Nike Kovača u Bayernu.

Hrvat nije potrajao, dobio je otkaz krajem listopada iste godine, a Flick je preuzeo vođenje prve momčadi i pobijedio u 22 od prvih 25 utakmica, ostao na kormilu i osvojio povijesnu trostruku krunu uz razmontiranje Barcelone 8-2 u Lisabonu. Godinu potom osvojio je njemački i Uefin superkup, kao i Svjetsko klupsko prvenstvo. Po isteku te sezone odlučio se vratiti u njemačku reprezentaciju, ovaj put kao izbornik, a unatoč osam pobjeda iz prvih osam utakmica dobio je otkaz nakon ispadanja u grupnoj fazi SP-a u Katru i lošim rezultatima u prijateljskim utakmicama prije Eura.

Flicku bi društvo u Barceloni trebao praviti i jedan Hrvat s kojim je surađivao u Bayernu, trener golmana Toni Tapalović. On je u Bayernu dobio otkaz nakon gotovo 12 godina u klubu početkom prošle godine nakon nesuglasica s Julianom Nagelsmannom. Inače, njegovu sinu Tinu Emanuelu krsni je kum legendarni golman Bayerna Manuel Neuer.

Bayern München razišao se s trenerom vratara Tonijem Tapalovićem
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner