Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Hanžek bi se trebao održati, a na fontane ću doći odmoran...'

'Hanžek bi se  trebao održati, a na fontane ću doći odmoran...'
5

Vjerujem da će se Hanžek održati, jer je po rasporedu tek polovicom rujna. Na njega uvijek dođem već izmučen i ozlijeđen, a ove bi godine mogao biti svjež, jer je puno toga otkazano, nada se hrvatski bacač kugle

VIDEO

Hrvatski bacač kugle Stipe Žunić, osvajač bronce na Svjetskom prvenstvu 2017. u Londonu, izjavio je da su odgodom OI u Tokiju svi sportaši dobili dodatnih 365 dana za pripreme.

- Svi smo dobili dodatnih 365 dana za pripremu za Olimpijske igre. Mislim da neće biti problema s ulaskom u formu nijednom sportašu. Sportaši su inače dosta razmaženi što se tiče propuštenih treninga, ali svi jako dobro znaju da to nije ništa strašno. Jednostavno će nam se tijela malo odmoriti i mislim da to neće utjecati na rezultate - kazao je Žunić u razgovoru za podcast "I ja sam sportaš“.

World Athletics Championships

Žunić je sa svojom obitelji i u kućnoj atmosferi održava formu, te se nada da će se što prije vratiti na bacalište. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Imao sam puno problema s ozljedama u zadnje vrijeme. Prebacio sam normu puno puta, ali cijelu 2019. godinu nisam nastupao tako da još nisam ni osigurao Olimpijske igre u Tokiju. Taman sam ulazio u dobru formu i u šestom mjesecu sam u planu imao dosta natjecanja na kojima vjerujem da bih dobro bacao i osigurao Igre - dodao je Žunić.

Zbog pandemije koronavirusa sva sportska natjecanja su prekinuta i veliko je pitanje kad će se nastaviti. No, Stipe Žunić se nada da će se Hanžekovićev memorijal u Zagrebu ipak održati.

- Vjerujem da će se Hanžek održati, jer je po rasporedu tek polovicom rujna. Na njega uvijek dođem već izmučen i ozlijeđen, a ove bi godine mogao biti svjež, jer je puno toga otkazano - izjavio je Žunić, koji se nada da ove godine neće biti kiše. Natjecanje u bacanju kugle je uvertira u Hanžek i odvija se dan ranije kod fontana.

- Nekako se uvijek dogodi da baš kada dođemo bacati kod fontana počne padati kiša, a dan kasnije je lijepo vrijeme. Kiša nam dosta odmaže, jer ne možemo namazati kuglu magnezijem i sve se kliže. No, sama atmosfera je uvijek odlična i mogu reći da mi je to najdraže natjecanje - rekao  je Stipe Žunić. (eg)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje