Obavijesti

Sport

Komentari 14

Henry pred svojom statuom priznao: Uvijek ću biti 'topnik'

Henry pred svojom statuom priznao: Uvijek ću biti 'topnik'
1

Thierry Henry suznih je očiju dočekao otkrivanje svoje statue pred Arsenalovim stadionom za 125. godišnjicu kluba. Francuz je s 'topnicima' igrao osam sezona

VIDEO

Thierry Henry prisustvovao je otkrivanju vlastite statue pred Arsenalovim stadionom za 125. godišnjicu kluba.

U čast Henryja, bivšeg igrača 'topnika' i najboljeg strijelca kluba, pred Emiratesom podignuta je njegova brončana statua, kao i one još dviju legendi londonskog kluba, Herberta Chapmana i Tonyja Adamsa.

Francuski je reprezentativac, koji sada nastupa u američkom prvenstvu, bio vidno dirnut zbog statue i počasti koje su mu odali bivši klub i suigrači.

Henry je Arsenal napustio 2007. godine kako bi prešao u Barcelonu, a potom, nakon osvajanja Lige prvaka sa španjolskim klubom otišao i 'preko bare' u MLS. U osam sezona, koliko je proveo u Arsenalu upisao je ukupno 369 nastupa i 226 golova. Svoj stoti gol u dresu topnika postigao je već u četvrtoj sezoni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ni u mojim najluđim snovima nisam mislio da ću ikada dobiti svoju statuu i to pred stadionom momčadi i kluba koje volim, koje podržavam i za koje navijam. Arsenal će uvijek ostati u mom srcu - izjavio je igrač.

- Statua predstavlja točno ono što osjećam prema ovom klubu. Ja na koljenima pogleda usmjerenog prema stadionu. Točno izražava svu moju ljubav prema Arsenalu - izjavio je Henry.

- Hvala navijačima, zbilja ste uvijek bili posebni i kunem vam se da sam na terenu uvijek dao sve od sebe. Ponekad možda ni to nije bilo dovoljno, ali nikada se nisam štedio na travnjaku, zbog svojih suigrača, ali i zbog vas navijača - prisjetio se dana u dresu 'topnika'.

- Pomalo je nevjerojatno, kada se prisjetim koliko je sjajnih igrača zaigralo za ovaj klub, da je upravo meni posvećena statua. Ni ja ne bih bio ovdje, na koljenima pred ovako krasnim stadionom da nije bilo njih. Hvala Arsenalu, iskreno i od srca jer jednom kada si bio 'topnik' ostaješ 'topnik' zauvijek - istaknuo je u svom govoru Francuz.

Henry se obratio i novinarima koji su ga, dok je još igrao na Otoku kritizirali da je uvijek suzdržan i da nikada ne pokazuje emocije. Nakon ovakvog govora i suznih očiju Henry ih je uvjerio u suprotno, pokazavši koliko mu je uvijek bilo stalo do Arsenala.

Igrač se zahvalio klubu, a klub i navijači trebali bi se zahvaliti Arseneu Wengeru koji ga je doveo iz Juventusa 1999. godine za gotovo 13 milijuna eura i pretvorio ga u jednog od najboljih igrača na svijetu.

- Thierry je zaslužio ovakvu čast. Za njegovu karijeru zaslužna je samo njegova klasa i talent. Posjeduje sve kvalitete koje trener poput mene može samo poželjeti u igraču. Bio je uvijek uzor i drago mi je što je osvojio sve što se u nogometnom svijetu može osvojiti - pohvalio ga je njegov bivši trener Wenger.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u