Obavijesti

Sport

Komentari 17

Herro je heroj! Rookie je ubacio 37 poena, Heat korak do finala

Herro je heroj! Rookie je ubacio 37 poena, Heat korak do finala

Miamijev 20-godišnji novak Tyler Herro postigao je 37 koševa i bio najzaslužniji za pobjedu Heata 112-109 nad Boston Celticsima, kojom je Heat poveo sa 3-1 i na korak su do finala doigravanja za NBA prvaka

VIDEO

Kakav heroj je taj rookie Herro (20)! Mladić iz Milwaukeeja u svojoj premijernoj NBA sezoni pružao je nevjerojatne partije, a sve je zaokružio čudesnim nastupom u finalu istočne konferencije te je Miami Heatu donio prednost od 3-1 i odveo ga na korak do finala lige nakon što su slavili protiv Bostona sa 112-109.

NBA: Playoffs-Boston Celtics at Miami Heat

Miami je vodio većim dijelom utakmice, a kad je 56 sekundi prije kraja Herro položio za 107-98, činilo se da za Boston više nema povratka. No, tricama Jaysona Tatuma i Jaylena Browna Celticsi su 16 sekundi prije kraja došli na samo tri poena zaostatka (104-107). 

NBA: Playoffs-Boston Celtics at Miami Heat

Tada je ponovno Herro pogodio dva slobodna bacanja i donio Miamiju pet koševa prednosti, da bi devet sekundi prije kraja Kemba Walker izborio i pogodio tri slobodna bacanja za 107-109. U posljednjih šest sekundi je Jimmy Butler pogodio tri od četiri slobodna bacanja i osigurao pobjedu svojoj momčadi, koja će za dva dana moći izboriti mjesto u NBA finalu.

Boston s Haywardom bolji od Heata! Brown i Tatum su trpali
Boston s Haywardom bolji od Heata! Brown i Tatum su trpali

Tyler Herro je za 37 koševa iz igre gađao 14/21, za tricu 5/10, a uz to je imao i šest skokova te tri asistencije. Jimmy Butler je postigao 24 koša uz devet skokova, a Goran Dragić se zaustavio na 22 poena pogodivši tricu u završnici utakmice za vodstvo 105-98. Centar Bam Adebayo je postigao 20 koševa uz 12 skokova i četiri asistencije.

NBA: Playoffs-Boston Celtics at Miami Heat

Jayson Tatum je sa 28 koševa bio najbolji strijelac Bostona, iako je u prvom poluvremenu ostao bez ijednog ubačaja. Jaylen Brown je postigao 21 koš, a Kemba Walker 20. Celticsi su izgubili čak 19 lopti, 11 više nego Miami, u čemu leži ključ poraza kojim su došli na rub ispadanja iz doigravanja.

Tatumu se dogodio 'Slavica'! Adebayo ga blokirao za pobjedu
Tatumu se dogodio 'Slavica'! Adebayo ga blokirao za pobjedu

Miami je po 12. put u svojoj povijesti poveo sa 3-1 u seriji doigravanja na četiri pobjede, a u svih 11 prijašnjih slučajeva su na kraju trijumfirali.  U noći s četvrtka na petak (3 sata ujutro) na rasporedu je četvrta utakmica finala Zapadne konferencije, u koju Los Angeles Lakersi ulaze s vodstvom 2-1 protiv Denver Nuggetsa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...