Obavijesti

Sport

Komentari 11

Hrvatska protiv kazahstanskog Higuite: Čudo je, brani i zabija

Hrvatska protiv kazahstanskog Higuite: Čudo je, brani i zabija
3

Igrao sam protiv njega u klupskom natjecanju. Ako primite prvi gol, onda ste gotovi. Umrtvi igru i teško je doći do lopte, priča o golmanu Kazahstana Jakov Grcić

VIDEO

Malo je futsal reprezentacija u svijetu čiji golman bolje igra od gotovo kompletne momčadi. Zapravo, Higuita, golman Kazahstana, aktivno sudjeluje u svakom napadu svoje momčadi.

- Čudo od igrača. Igrao sam jednom protiv njega i mogu reći da je sjajan. Najgore je što vam umrtvi igru. Počnete igrati, uhvatite ritam, a onda on s gola krene u igru. Ima sjajnu tehniku, ne gubi loptu... U Europi je samo jedan takav, a to je on. Nema takvih. Morate ga vidjeti - objasnio nam je Jakov Grcić, hrvatski futsal reprezentativac.

Hrvatska u petak u 18:30 igra svoju prvu utakmicu Eura, a protivnik je Kazahstan. Oni su svoj prvi susret odigrali protiv Rusije i izgubili 2-1. Za gol je jedan od najzaslužnijih bio, pogađate, golman Higuita.

- Igrao sam protiv njega u klupskom natjecanju. Ako primite prvi gol, onda ste gotovi. Umrtvi igru i teško je doći do lopte - kaže Grcić.

Higuiti je pravo ime Leonardo de Melo Vieira Leite (29), Brazilac koji je u Kazahstan stigao prije četiri godine. 

- Nadimak sam dobio kad sam imao sedam godina, bilo je to 1993. Higuita je branio za Kolumbiju i bio je dosta luckast. Driblao je kako je htio, igrao je sjajno. Nije ga bilo briga izgubi li loptu ili ne. Jednom je izgubio loptu na SP-u 1990., primio gol i ispao. E, pa i ja sam radio svakakve gluposti kao klinac, driblao do besvijesti na utakmicama, trener me pozvao i rekao: 'Vidim da si dosta luckast. Od danas si Higuita'. To mi je ostalo, pa sam to prezime stavio na dres - kaže Higuita.

Ono što ga muči u Kazahstanu jest velika hladnoća zimi, temperature dosežu do minus 30. I hrana. 

- Navikao sam jesti bifteke, a u Kazahtanu je glavna hrana Beshbarmark, meso s noodlesima. Ma, super mi je u Kazahstanu, ništa mi ne nedostaje. Osim bifteka - kaže Higuita, nahvalivši Hrvatsku.

- Odlična reprezentacija, koja je četvrti put na Euru. Nama je ovo debi. Ne smijemo griješiti jer će nas to skupo stajati - zaključio je Higuita.

Mi se, pak, nadamo da će pogriješiti. Ne treba puno. Samo jednom. Kao njegov prezimenjak na Svjetskom prvenstvu 1990. protiv Kameruna. Išao je driblati, izgubio loptu i Roger Milla je zabio. Za pobjedu i prolazak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku