Sport

Komentari 8

Hirscher šokirao: 'Nemam više snage, razmišljam o mirovini...'

Hirscher šokirao: 'Nemam više snage, razmišljam o mirovini...'

Mnoge legende skijanja poput Aksela Lunda Svindala, Mathiasa Hargina, Thomasa Fanare, Felixa Neureuthera su se oprostile od skijanja, a istim putem bi mogao i najveći skijaš u povijesti Marcel Hirscher...

Završena je još jedna skijaška sezona, no stanje je isto kao i prethodnih godina. Nevjerojatni Austrijanac Marcel Hirscher (30) opet je pobrao sve žive nagrade i kristalne globuse i po osmi put zaredom osvojio prvo mjesto u Svjetskom kupu. Ivica Kostelić je osvojio Veliki kristalni globus 2011. godine, i od tada vlada nevjerojatna dominacija sjajnog Austrijanca.

Svi ti treninzi i utrke iscrpili su najboljeg skijaša današnjice, a možda najboljeg i u povijesti. Hirscher je šokirao sve i objavio da ozbiljno razmišlja o mirovini.

- Biti dio Svjetskoga kupa nije nikakav problem, ali mene zanimaju samo pobjede, a za to moram naći način kako samom sebi reći - spreman sam ponovno proći sve faze teškog treninga, suze i znoj, na putu do pobjede. Toliko patnje zbog nade u uspjeh. Nisam siguran imam li snage za još jednu godinu - rekao je Marcel.

Mnoge legende skijanja poput Aksela Lunda Svindala, Mattiasa Hargina, Thomasa Fanare, Felixa Neureuthera su se oprostile od skijanja. Preveliki umor i bolovi u tijelu nakon silnih ozljeda i priprema su izašli na vidjelo, a u tu fazu polako dolazi i Hirscher kojeg su pak tijekom karijere zaobišle ozljede zbog izuzetne pripremljenosti. 

Kako god bilo, čini se da dominacija austrijskog kralja polako dolazi kraju...

Najčitaniji članci