Obavijesti

Sport

Komentari 16

'HNL nam je najbitniji, a Andrić i Petković osjećaju posljedice...'

'HNL nam je najbitniji, a Andrić i Petković osjećaju posljedice...'

Ritam jakih utakmica uzeo je svoj danak. Ostali smo bez Šutala koji je istegnuo rame nakon jednog pada. Nisam siguran hoće li Petković i Andrić krenuti od prve minute

VIDEO

Dinamo je pobjedom nad Rapidom (3-1) širom otvorio vrata europskog proljeća, a u Maksimiru se sada puno lakše diše. Iza momčadi Damira Krznara je mini kriza u koju su zapali krajem listopada, no vrlo bitna pobjeda protiv austrijske momčadi pokazala je da je to sada iza 'modrih'.

Pokretanje videa...

Ivan Hunjadi VIDEO

Nema puno odmora za hrvatskog prvaka. Samo tri dana nakon pobjede protiv Rapida, 'modre' čekaju novi izazovi u Prvoj HNL. Dinamo u nedjelju od 15 sati gostuje u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive u sklopu 15. kola Prve HNL.

Zagreb: Utakmica UEFA Europske lige, GNK Dinamo - Rapid

- Rapid je apsolviran na najbolji mogući način, stoga ga je bilo lakše zaboraviti. Prva sljedeća je uvijek najbitnija, a tisuću puta smo istaknuli da nam je HNL najbitnije natjecanje. Fokusiramo se na Lokomotivu, nezgodan protivnik. Neće biti lako, što zbog fizičkog i emotivnog pražnjenja koje se dogodilo u utakmici s Rapidom, ali vjerujem da imamo snage, mogućnosti energije i želje da u ovu utakmicu uđemo jednako angažirani i jednako željni dobrog rezultata kao protiv Rapida - rekao je trener Dinama Damir Krznar.

Dinamo je protiv Rapida imao sve što je nedostajalo u prvom susretu. Agresivnost, voljni moment i trka bili su na razini, od prve minute nametnuo je hrvatski prvak svoj stil igre i autoritativno pokazao Austrijancima tko je gazda. Hoće li isti recept biti dovoljan i protiv Lokosa?

- Onako kako smo igrali protiv Rapida moramo i protiv Lokomotive. Sav respekt Lokomotivi, cijenimo sve što čine u ovoj sezoni. Zaista momčad odličnih pojedinaca, kao tim djeluju fenomenalno. Tu ima zanimljivih igrača, potentni u tranziciji. Otvaraju jako dobro igru od vratara, pokušavaju igrati, teško je izvesti kolektivni presing. Respektiramo Lokomotivu, ali vjerujemo da smo mi ti koji ćemo voditi glavnu riječ na utakmici. - kazao je Krznar. 

Zagreb: Utakmica UEFA Europske lige, GNK Dinamo - Rapid

Teška i ratnička utakmica protiv Rapida ostavila je posljedice na igračima Dinama. Josip Šutalo otpao je zbog ozljede ramena, Komnen Andrić i Bruno Petković izraubani su nakon silnih duela s igračima Rapida pa je pitanje hoće li startati od prve minute. Ako njih dvojica ne budu spremni, vjerojatno će Krznar morati promijeniti sustav pa krenuti s Oršićem kao najisturenijim igračem. Otprije nema Denija Jurića, Duje Čopa i Arijana Ademija, a otpao je i Emir Dilaver koji je imao operaciju zuba.

- Ritam jakih utakmica uzeo je svoj danak. Ostali smo bez Šutala koji je istegnuo rame nakon jednog pada. Ademi, Čop i Jurić neće biti na dispoziciji, Petković i Andrić osjećaju posljedice tog teškog dvoboja protiv Rapida. Nismo sigurni još sigurni hoće li početi utakmicu. Trudimo se da ih osposobimo, a hoćemo li to uspjeti, znat ćemo na dan utakmice - kazao je Krznar. 

Europa League - Group H - Dinamo Zagreb v Rapid Vienna

Bit će ovo ukupno 44 utakmica između dvije zagrebačke momčadi. 'Modri' su neprikosnoveni u gradskom derbiju, slavili su čak 36 puta, četiri puta je bio remi, a triput su Lokosi odnijeli sva tri boda. U prvom međusobnom susretu ove sezone Dinamo je teškom mukom pobijedio 1-0. 

Nova tri boda hrvatskom prvaku bi donijela prvo mjesto na tablici, a Lokosi bi s pozitivnim rezultatom zadržali korak za četvrtoplasiranim Hajdukom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov