Obavijesti

Sport

Komentari 138

HNL se vraća na HTV? Iz saveza poručili: Uvjereni smo da ćemo povećati dostupnost prijenosa

HNL se vraća na HTV? Iz saveza poručili: Uvjereni smo da ćemo povećati dostupnost prijenosa

Javna televizija ne prenosi elitnu ligu od sezone 2011/12., a od iduće bi se sezone to moglo promijeniti. Šveđani su ispali iz igre jer nisu uplatili novac do zadanog roka, kreću novi pregovori

VIDEO

Iz Hrvatskoga nogometnog saveza oglasili su se po pitanju TV prava za Hrvatsku nogometnu ligu od iduće sezone nakon što je dogovor sa švedskom tvrtkom Endorphin Magine, koja je obećavala 103 milijuna eura u deset godina, pao u vodu.

HNS pokreće novi natječaj, odnosno pregovore s drugim ponuđačima. Iz vrha krovne kuće hrvatskog nogometa doznali smo kako je na stolu, umjesto dosadašnjih 12-13 milijuna kuna, ponuda teška 60 miiljuna kuna po sezoni od konzorcija koji čine Hrvatski telekom, kladionica SuperSport i Hrvatska radiotelevizija.

POGLEDAJTE VIDEO: Doček Kristijana Lovrića u Osijeku

Pokretanje videa...

Lovrićev doček u Osijeku 03:55

Prema njoj, HNL bi se nakon 11 godina vratio na javnu televiziju koja bi nedjeljom emitirala jednu utakmicu po kolu, a imala bi pravo i na prijenos nekih derbija i drugim danima. Druge utakmice prenosile bi se putem MAXtv-a, ali ne na kanalima Arenasporta, kao ni na Sportklubu. To je samo nacrt dogovora, no ništa službeno još nije potpisano.

"Nakon što je 15. veljače u ponoć istekao usuglašeni rok za uplatu prve rate financijskih sredstava za otkup TV prava domaćih nogometnih natjecanja, HNS je raskinuo ugovor sa švedskom tvrtkom Endorphin Magine te će s današnjim datumom službeno pokrenuti proces pregovora s drugim ponuđačima", priopćili su iz HNS-a i dodali:

"Unatoč iskazanom interesu od strane HNS-a da se suradnja ugovorena u kolovozu 2020. godine provede te nakon intenzivnih pregovora sa švedskom tvrtkom proteklih mjeseci, s jučerašnjim istekom ugovorenog i prolongiranog roka za uplatom sredstava poduzete su pravne radnje kojima je prethodno potpisani ugovor automatski prestao važiti.

Lovrić: Hajduk i Galatasaray? Ma htio sam samo u Osijek! A Bjelica je najbolji trener države
Lovrić: Hajduk i Galatasaray? Ma htio sam samo u Osijek! A Bjelica je najbolji trener države

U cilju zaštite interesa HNS-a i domaćeg nogometa, ugovaranja značajnih financijskih sredstava za hrvatske nogometne klubove te osiguravanje prijenosa Prve HNL i drugih nogometnih natjecanja u sezoni 2022./2023., HNS pokreće intenzivne pregovore s drugim zainteresiranim subjektima oko otkupa TV prava za sva natjecanja pod okriljem HNS-a.

Pritom, Hrvatski nogometni savez ističe kako značajan rast kvalitete domaćeg klupskog nogometa, na čelu s Prvom HNL, generira sve veći interes tržišta te predstavlja najatraktivniji sportski sadržaj u zemlji. Rukovodstvo HNS-a, stoga, ne dvoji kako postoji veliki interes potencijalnih partnera te će Savez učiniti sve kako bi u najkraćem roku pronašao novog medijskog partnera kao kvalitetno i održivo rješenje, osiguravajući pritom značajna financijska sredstva klubovima, a što će rezultirati dodatnim osnaživanjem konkurentnosti i povećanjem kvalitete domaćeg nogometa u predstojećem razdoblju.

HNS ima sponzora: Klubovi u Prvoj HNL dijelit će novac kakav nisu imali u povijesti lige!
HNS ima sponzora: Klubovi u Prvoj HNL dijelit će novac kakav nisu imali u povijesti lige!

HNS u nove pregovore ulazi s puno optimizma jer je natječaj proveden 2020. godine pokazao iznimnu vrijednost hrvatskog nogometa na hrvatskom i inozemnom tržištu, što su potvrdile financijski izdašne ponude više zainteresiranih subjekata. Stoga je HNS uvjeren kako će u skorom roku realizirati suradnju s novim medijskim partnerima koji će dodatno povećati kvalitetu praćenja te dostupnost hrvatskih nogometnih natjecanja, prije svega domaćoj publici i navijačima.

U cilju zaštite klubova i domaćeg nogometa HNS je pokrenuo aktivnosti kojima će u najkraćem mogućem roku doći do novog rješenja koje će biti dugoročno, kvalitetno i financijski iznimno vrijedno. Neupitno je kako će HNS svojim poslovnim aktivnostima te nadolazećim pregovorima s medijskim partnerima i sponzorima natjecanja osigurati značajna sredstva za klubove, koja su značajno veća u odnosu na dosadašnje prihode koje su klubovi ostvarivali iz ovog segmenta.

HNS će o tijeku procesa pregovora vezanih uz prodaju TV prava pravovremeno informirati sve zainteresirane dionike i cjelokupnu javnost."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"