HNS nakon 46 godina odlučio promijeniti prepoznatljivi grb! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 62

HNS nakon 46 godina odlučio promijeniti prepoznatljivi grb!

HNS nakon 46 godina odlučio promijeniti prepoznatljivi grb!
3

Sadašnji grb osmislio je akademski kipar Marijan Zaradić 1972. Grb je imao minimalne promjene 1990. i 2013., ali sad će biti potpuno novi. HNS je raspisao natječaj, najboljeg autora nagrađuje s 35 tisuća kuna

VIDEO

Grb koji je krasio dresove brončane generacije 1998. godine i srebrnih Vatrenih na Svjetskom prvenstvu 2018., kao i dresove svih reprezentacija mlađih uzrasta i drugih reprezentacija HNS-a, dobiva novi izgled. Objavio je to HNS na službenoj stranici.

Nagrade za prva tri rješenja

Natječaj je otvoren od 5. listopada, HNS nagrađuje prva tri najbolja rješenja, s 35 tisuća, 15 tisuća i 10 tisuća kuna. Vizualni prijedlog grba mora sadržavati nacionalna obilježja (po izboru autora) te akronim (HNS) ili naziv "Hrvatski nogometni savez".

- Sadašnji grb osmislio je akademski kipar Marijan Zaradić 1972. te navedeni grb od tada kontinuirano predstavlja HNS, uz minimalne promjene 1990. i 2013. godine. Prepoznatljivi grb krasio je dresove brončane generacije 1998. godine i srebrnih Vatrenih na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, kao i dresove svih reprezentacija mlađih uzrasta i drugih reprezentacija HNS-a. Nakon osvojene srebrne medalje u Rusiji, Hrvatski nogometni savez otvara novo poglavlje, a koje želi obilježiti i novim, modernim rješenjem izgleda grba Saveza - piše na službenoj stranici HNS-a.

U studenom će Hrvatski nogometni savez objaviti koja je tri rješenja izabrao, a u prosincu će objaviti i kako će izgledati novi grb, nakon što sve potvrdi skupština HNS-a. Prenosimol cijeli natječaj koji je HNS objavio na svojoj stranici.

Natječaj za izbor novog grba

Opći uvjeti za sudjelovanje u natječaju

Natječaj je otvoren od dana objavljivanja na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza (hns-cff.hr), 5. listopada.
Natječajne radove mogu poslati dizajneri (profesionalni dizajneri, studenti dizajna) te akademski umjetnici (diplomirani akademski umjetnici te studenti pri ALU i APU).  Radovi koji ne zadovoljavaju ovaj uvjet bit će isključeni iz natječaja.
Natjecatelji mogu poslati do tri natječajna rada u svoje ime.
Natjecatelji trebaju poslati svoje natječajne radove elektronskim putem na e-mail adresu natjecaj@hns-cff.hr. Natječajni radovi koje Hrvatski nogometni savez zaprimi nakon roka za slanje radova neće biti uvaženi.
Organizacijski tim natječaja proslijedit će radove ocjenjivačima bez podataka o autoru. 

Sadržaj natječajnog rada i potrebna dokumentacija

Prijava svakog natjecatelja mora sadržavati sljedeće stavke:
1)   vizualni prijedlog grba
2)   ispunjenu prijavnicu
3)   ispunjenu Izjavu autora

Vizualni prijedlog grba mora sadržavati nacionalna obilježja (po izboru autora) te akronim (HNS) ili naziv "Hrvatski nogometni savez".
Uz vizualni prijedlog obavezno je poslati pisani opis grba (uključen u prijavnici).
Uz prijavnicu za natječaj i natječajni rad, natjecatelji trebaju dostaviti dokaz o ispunjenju općih uvjeta za sudjelovanje na natječaju te ispunjenu i potpisanu Izjavu autora, koja je dostupna uz natječaj.
Natječajni radovi koji ne sadrže potpunu dokumentaciju neće biti uključeni u izbor.
U sklopu natječajnog rada natjecatelji su slobodni poslati i do tri primjera primjene grba (npr. na hrvatskom dresu, na ulaznicama, na naslovnici internetske stranice HNS-a), no takvi primjeri nisu obavezan dio prijave.

Postavljanje pitanja

Natjecatelji mogu postaviti pitanja vezana uz natječaj do 22. listopada 2018. godine. Pitanja mogu biti postavljena putem elektroničke pošte na adresu natjecaj@hns-cff.hr, s predmetom Natječaj: GRB HRVATSKOG NOGOMETNOG SAVEZA.
Odgovore na sva postavljena pitanja Hrvatski nogometni savez objavit će na stranici hns-cff.hr, bez imena postavljača pitanja.

Nagrade

Nagradni fond sastoji se od 60.000 HRK (bruto), raspodijeljenih na sljedeće nagrade:
1. nagrada: 35.000 HRK
2. nagrada: 15.000 HRK
3. nagrada: 10.000 HRK

Hrvatski nogometni savez obavezuje se objaviti imena svih nagrađenih autora.
Hrvatski nogometni savez zadržava pravo za dodjelu manje od tri nagrade ili za nedodjeljivanje nagrada u slučaju da niti jedan natječajni rad ne bude prihvaćen od strane Hrvatskog nogometnog saveza na Skupštini ili ranije u postupku.
Prva nagrada predstavlja otkup prava na ekskluzivno korištenje djela. Autor izabranog rješenja surađivat će s Hrvatskim nogometnim savezom na razradi rješenja, a uvjeti daljnje suradnje bit će naknadno ugovoreni.

Rokovi

5. listopada – javna objava natječaja
22. listopada – rok za postavljanje pitanja
5. studenog, 12:00 – rok za dostavu natječajnih radova
19. studenog, 12:00 – rok za izbor finalista od strane Ocjenjivačke komisije
Studeni – izbor tri nagrađena rješenja od strane Izvršnog odbora
Prosinac – potvrda rješenja na Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza te objava nagrađenih radova

Proces odabira rješenja

Ocjenjivačku komisiju čine članovi Komisije za izdavačku djelatnost, koji će obaviti predizbor rješenja (pet do deset finalista) te ih predstaviti Izvršnom odboru Hrvatskog nogometnog saveza. Izvršni odbor odabrat će rješenja koja će biti nagrađena. Radovi će
Ocjenjivačkoj komisiji te Izvršnom odboru biti predstavljeni bez informacija o autoru.
Odabrano rješenje mora potvrditi Skupština Hrvatskog nogometnog saveza. 

Objava rezultata
Imena finalista i njihovi radovi bit će objavljeni na službenim stranicama HNS-a najkasnije sedam dana nakon što je pobjednički rad potvrđen na Skupštini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 62

VIDEO

UŽIVO Transferi: Bivši 'vatreni' napustio Zrinjski, a Bralić Osijek
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Bivši 'vatreni' napustio Zrinjski, a Bralić Osijek

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Hrvatska - Italija 1-1: Kakav šok! Talijani nam zabili u zadnjoj sekundi, teorija nas drži u igri
EURO 2024.

Hrvatska - Italija 1-1: Kakav šok! Talijani nam zabili u zadnjoj sekundi, teorija nas drži u igri

Hrvatska je vodila golom Luke Modrića i imala osminu finala u rukama, ali Zaccagni nam je zabio u 98. minuti i odveo Talijane dalje. Nama treba čudo za osminu finala
Hrvatska još može proći s dva boda. Evo što se mora poklopiti
KALKULACIJE

Hrvatska još može proći s dva boda. Evo što se mora poklopiti

'Vatreni' su nakon remija s prvakom Europe osuđeni na čekanje raspleta skupina C i F da bi saznali jesu li prošli u osminu finala Europskog prvenstva