Obavijesti

Sport

Komentari 67

HNS odrezao kazne: Rijeka će 'umri Livaja' platiti 6500 eura

HNS odrezao kazne: Rijeka će 'umri Livaja' platiti 6500 eura

Dinamo je za nerede na derbiju kažnjen s 4200 eura, Rijeka sa 7100, Varaždin za utakmicu protiv Hajduka s 3000, a Splićani sa 6700 eura uz obustavljen postupak za transparent "Mokošica white boys"

VIDEO

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 24. kola, objavio je HNS.

GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 24. kola Dinamo - Rijeka domaća navijačka skupina (BBB), smještena na sjevernoj tribini, u 43. i 50. minuti aktivirala po jednu dimnu napravu plave boje, u 71. minuti aktivirala osam dimnih naprava, dvije petarde i tri baklje, u 75. minuti zapalila dvadeset baklji, te u 80. i 85. minuti zapalila po jednu baklju, dok je gostujuća navijačka skupina Armada u 48. minuti zapalila jednu baklju koja je bačena na tartan stazu i u 61. minuti zapalila osam baklji bačenih na tartan stazu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 4.200 eura.

Zagreb: Atmosfera na utakmici GNK Dinamo-HNK Rijeka

HNK Rijeka se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 24. kola Dinamo - Rijeka gostujuća navijačka skupina Armada, smještena na južnoj tribini, u 48. minuti zapalila jednu baklju koja je bačena na tartan stazu i u 61. minuti zapalila osam baklji bačenih na tartan stazu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 1.000 eura.

Kažnjava se i zato što je gostujuća navijačka skupina Armada, smještena na južnoj tribini, prije početka utakmice skandirala “Umri Livaja”, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 6.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 7.100 eura.

NK Varaždin se kažnjava zato što su na prvenstvenoj utakmici 24. kola Varaždin - Hajduk gostujući navijači (Torcida), smješteni na južnoj tribini, u 31. minuti zapalili sedam baklji i jednu bljeskalicu, od 40. do 42. minute zapalili četiri baklje i bacili dvije rasprskavajuće rakete, u 48. minuti zapalili su dimnu napravu, u 67. minuti zapalili dvije baklje, od 70. do 73. minute zapalili četiri dimne naprave i dvadeset i sedam baklji, kojom prilikom je sudac zbog nastalog gustog dima u 71. minuti zaustavio igru u trajanju od dvije minute, u 79. minuti zapalili jednu baklju, od 81. do 83. minute zapalili su dvije dimne naprave, šest baklji te bacili dvije rasprskavajuće rakete te u 87. minuti zapalili jednu dimnu napravu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 3.000 eura.

Kažnjava se i zato što su gledatelji na zapadnoj tribini u 39. minuti uzvikivali “Cigani, Cigani” prilikom dodjele javne opomene igraču NK Varaždin, Belcaru, te su u 84. minuti ponovno uzvikivali “Cigani, Cigani“ prilikom dodjele javne opomene igraču NK Varaždin Drožđeku, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 2.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 5.200 eura.

Varaždin: Utakmica NK Varaždina i Hajduka u 24. kolu SuperSport HNL-a

HNK Hajduk se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 24. kola Varaždin - Hajduk gostujući navijači (Torcida), smješteni na južnoj tribini, u 31. minuti zapalili sedam baklji i jednu bljeskalicu, od 40. do 42. minute zapalili četiri baklje i bacili dvije rasprskavajuće rakete, u 48. minuti zapalili su dimnu napravu, u 67. minuti zapalili dvije baklje, od 70. do 73. minute zapalili četiri dimne naprave i dvadeset i sedam baklji, kojom prilikom je sudac zbog nastalog gustog dima u 71. minuti zaustavio igru u trajanju od dvije minute, u 79. minuti zapalili jednu baklju, od 81. do 83. minute zapalili su dvije dimne naprave, šest baklji te bacili dvije rasprskavajuće rakete te u 87. minuti zapalili jednu dimnu napravu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 6.700 eura.

Prekida se postupak u odnosu na disciplinsku prijavu časnika za sigurnost protiv HNK-a Hajduk za prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, počinjenog na utakmici 24. kola Varaždin - Hajduk. Postupak će se nastaviti nakon odluke Žalbene komisije HNS-a po žalbi HNK-a Hajduk izjavljenoj protiv odluke broj 024/24 od 15. veljače 2024. godine.

Iako u priopćenju nije navedeno na što se točno odnosi, poznato je kako se Hajduk žalio na kaznu zbog transparenta "Mokošica white boys" koji je, nakon utakmice protiv Rudeša u Kranjčevićevoj (kazna 5000 eura), bio izvješen i na utakmici protiv Varaždina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše