Obavijesti

Sport

Komentari 8

HNS otkrio detalje oko kampa reprezentacije i rok izgradnje: Ovdje selimo 60 posto saveza

HNS otkrio detalje oko kampa reprezentacije i rok izgradnje: Ovdje selimo 60 posto saveza
7

Znamo da izbornik nije o kampu želio razmišljati prije nego što osiguramo plasman na Euro, ali mi smo sve morali pripremiti ranije. I sad nam svi kažu kako imamo najbolji kamp u Njemačkoj, kaže Kustić

VIDEO

U zagrebačkom hotelu Westin održana je još jedna redovna skupština HNS-a. Ovo je okupljanje bilo puno brže i mirnije nego neka proteklih godina, čelni ljudi HNS-a uživaju u još jednoj uspješnoj godini koja je hrvatskom nogometu donijela novu medalju (srebro iz Lige nacija), te još jedan plasman na Europsko prvenstvo. I zbog toga smo u Westinu slušali brojne hvalospjeve. A prvi je s time krenuo predstavnik Fife Elhan Mamadov.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sve o Euru 00:42

- Hrvatska već godinama niže čudesne rezultate, a vaši nastupi na posljednja dva Svjetska prvenstva pokazali su koliko ste vi uspješni u nogometu. Čestitam svim igračima, trenerima, ali i ljudima iz Hrvatskog nogometnog saveza koji na tako dojmljiv način godinama vode hrvatski nogomet - poručio je Mamadov.

Čovjek iz Uefe: Oduševili ste u Katru i u Ligi nacija

Okupljenima se ubrzo obratio savjetnik za nacionalne Saveze u Uefi - Jozef Kliment.

- Šaljem vam pozdrave našeg predsjednika Aleksandra Čeferina, svi su u Uefi oduševljeni vašim rezultatima. Bio sam na redovnoj Skupštini HNS-a i prošle godine, sjećam se kako je gospodin Kustić tada bio optimističan, a vi ste u međuvremenu oduševili na Svjetskom prvenstvu u Katru, pa na završnici Lige nacija. Svaka čast, dojmljivo.

HNS se pohvalio i s ulaganjima u infrastrukuru. U 2023. godini otvorena je osječka Opus Arena, a HNS je u istom periodu diljem Hrvatske izgradio osam terena s umjetnom travom. Jasno, okupljeni su se prisjetili preminulih članova HNS-a u tekućoj godini, poseban dio bio je posvećen "treneru svih trenera" Ćiri Blaževiću.

Kustić: Svi kažu da smo izabrali najbolji kamp za Euro

- Dohvatili smo 13 od 15 velikih natjecanja, malo tko se može pohvaliti takvim rezultatima. Znamo koliko su nam važni rezultati, a mi se stvarno s njima možemo i moramo pohvaliti. Jako nam je bitan bio plasman na Europsko prvenstvo, uspjeli smo. Evo sad smo u toj "skupini smrti", ali to nam je izazov. Mi smo najbolji kad je najteže, vjerujem u izbornika i igrače, kad smo svi zdravi i pravi, možemo opet napraviti veliki rezultat - poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić, pa dodao:

- Svi nam kažu da smo dobili najbolji kamp gdje ćemo biti tijekom Europskog prvenstva. Znamo da izbornik nije o tome želio razmišljati prije nego što osiguramo plasman na Euro, ali mi smo sve morali pripremiti ranije. I zbog toga smo odmah poslije ždrijeba pronašli najbolju soluciju gdje će reprezentacija boraviti tijekom Europskog prvenstva.

Pogled iz zraka na zemljište gdje se planira gradnja nogometnog kampa HNS-a

HNS je po prvi puta predstavio kako će izgledati kamp u Velikoj Gorici, priznajemo, to sve izgleda prilično raskočno i dojmljivo. A prema riječima predsjednika Kustića izgradnja kampa počinje već u svibnju 2024. godine. Cijela papirologija je rješena.

Fotografije novog kampa pogledajte OVDJE.

- Imat ćemo ovdje glavnu zgradu, četiri terena, skladište, nogometnu akademiju, tu ćemo prebaciti i sudačku organizaciju, praktički 60 posto saveza prebaciti na jedno mjesto. Sve će biti puno funkcionalnije, a vjerujemo kako će kamp biti izgrađen kroz dvije godine - poručio je Kustić. 

Pogled iz zraka na zemljište gdje se planira gradnja nogometnog kampa HNS-a
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika