Obavijesti

Sport

Komentari 19

HNS prebacio lopticu Stožeru: Igra se, ali možda bez publike

HNS prebacio lopticu Stožeru: Igra se, ali možda bez publike
2

Sva natjecanja pod ingerencijom HNS-a nastavljaju se sa ili bez gledatelja, organizatori utakmica obvezni su poštivati i provoditi mjere Stožera civilne zaštite, kažu u krovnoj kući

VIDEO

HNS ipak nije odlučio ograničiti ili zabraniti pristup navijačima na utakmice HNL-a, što ne znači da do toga doista neće ni doći.

Naime, HNS kaže kako je obvezno poštivanje svih odluka, mjera i preporuka koje je propisao te koje će propistati Stožer civilne zaštite i druge nadležne državne institucije.

Pokretanje videa...

01:12

- Utakmice HNL-a sigurno se nastavljaju, a na županijskim stožerima civilne zaštite i Zavodu za javno zdravstvo je da odluči hoće li zabraniti dolazak navijačima - rekao nam je Ante Kulušić, dopredsjednik HNS-a.

A Stožer civilne zaštite u ponedjeljak je preporučio odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1000 ljudi. No o prisustvu gledatelja na utakmicama HNL-a odlučivat će pojedinačni županijski stožeri.

Organizatori, dakle domaći klubovi, dužni su prvo dobiti dozvolu županijskog stožera civilne zaštite i Zavoda za javno zdravstvo.

Što nakon suspenzije Serie A? Postoje tri moguća scenarija...
Što nakon suspenzije Serie A? Postoje tri moguća scenarija...

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

Nastavno na objavljene mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 9. ožujka, odgovarajuća tijela Hrvatskog nogometnog saveza donijela su upute za odigravanje nogometnih utakmica u sljedećem razdoblju. 

Sljedeće upute zajednički su odredili rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom i izvršnim direktorom Marijanom Kustićem, Izvršni odbor HNS-a, Medicinska komisija HNS-a s predsjednikom prof. dr. Draganom Primorcem, Natjecateljska komisija HNS-a na čelu s predsjednikom Antom Vučemilovićem-Šimunovićem, Komisija nogometnih sudaca s predsjednikom Antom Kulušićem, povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni te povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković:

1. Obavezno je poštivanje svih odluka, mjera i preporuka koje je propisao te koje će eventualno propisati Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske odnosno druge nadležne državne institucije.

2. Uzimajući u obzir kalendar natjecanja HNS-a, sva natjecanja pod ingerencijom HNS-a nastavljaju se sa ili bez gledatelja.

3. Organizatori utakmica obvezni su u cijelosti poštivati i provoditi mjere Stožera civilne zaštite RH.

4. Pritom ističemo obvezu organizatora da uoči utakmica moraju ishoditi suglasnost županijskog stožera civilne zaštite i nadležnog Zavoda za javno zdravstvo vezanu za ispunjenje propisanih uvjeta za organizaciju utakmice.

Hrvatski nogometni savez nastavit će pozorno pratiti situaciju s epidemijom novog koronavirusa SARS-CoV-2 te će prema potrebi odrediti nove mjere i izdati nove upute, o čemu će nogometna obitelj i javnost biti pravodobno obaviještena.

Iz priopćenja za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

II MJERE VEZANE ZA ODGODU ILI OGRANIČAVANJE ORGANIZIRANIH SKUPOVA

1. Preporučuje se do daljnjega odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1000 ljudi

2. Svi organizatori okupljanja dužni su osigurati najviše higijenske standarde koji uključuju:

Jasno istaknute sljedeće upute:

- https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Plakat-za-javne-prostore-B1-COVID-19_HR-ENG.pdf

- https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Pranje_ruku_.pdf

- Osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima

- Dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt

- Dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5oC) da ne dolaze na manifestacije

- Prije početka manifestacije dobiti suglasnost županijskog stožera civilne zaštite i nadležnog Zavoda za javno zdravstvo da su ispunili propisane upute

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...