Obavijesti

Sport

Komentari 172

HNS uvažio žalbu Hajduka, ipak će biti navijača za 111. rođendan

HNS uvažio žalbu Hajduka, ipak će biti  navijača za 111. rođendan
3

Žalba Hajduka je prihvaćena djelomično, umjesto cijelog stadiona, na prvoj sljedećoj utakmici bit će prazna sjeverna tribina. No vrijede epidemiološke mjere o maksimalnih 40 posto popunjenosti stadiona...

VIDEO

Komisija za žalbe Hrvatskog nogometnog saveza preinačila je kaznu Hajduku za incidente navijača tijekom utakmice protiv Osijeka, ali i ranije domaće utakmice na Poljudu zbog kojih je Hajduk u recidivu. Umjesto praznog stadiona po novoj odluci bit će zatvorena samo sjeverna tribina, ali s obzirom da će kapacitet Poljuda i onako biti smanjen zbog novih epidemiološkim mjera, na tribine će moći tek nešto više od 10.000 gledatelja.

Odluku Komisije za žalbe prenosimo u cijelosti:

Komisija za žalbe HNS-a povodom žalbe HNK Hajduk na odluku Disciplinskog suca HT Prve lige zbog prekršaja počinjenog na utakmici Hajduk - Osijek donijela je odluku o djelomičnom prihvaćanju žalbe HNK Hajduk.

Pokretanje videa...

Lukas Grgić u Hajduku 00:32
'Grgić je borac, pravi ratnik na terenu i može pomoći Hajduku'
'Grgić je borac, pravi ratnik na terenu i može pomoći Hajduku'

Komisija za žalbe donijela je sljedeću odluku:

Djelomičnim prihvaćanjem žalbe HNK Hajduk š.d.d. Split, preinačava se Odluka Disciplinskog suca Hrvatski Telekom Prve lige, broj I. HNL-650/21 od 28.12.2021. u odluci o kazni u odnosu na prekršaj pod točkom B., na način da se HNK Hajduk š.d.d., temeljem čl. 88. Disciplinskog pravilnika HNS izriče kazna igranja 1 (jedne) – prve naredne prvenstvene utakmice Hrvatski Telekom Prve lige ili Hrvatskog nogometnog kupa na svom igralištu bez nazočnosti gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčana kazna u iznosu od 20.000,00 kuna, tako da sada jedinstvena kazna glasi:

Torcida zbog zabrane umjesto na sjeveru ovaj put navijala na istoku
U 2021. smo ostvarili sve ciljeve i otkupili 28.25% dionica kluba: 'Izbori za novi NO bit će u lipnju'
U 2021. smo ostvarili sve ciljeve i otkupili  28.25% dionica kluba: 'Izbori za novi NO  bit će u lipnju'

-  Kazna igranja 1 (jedne)  - prve naredne prvenstvene utakmice HT Prve lige ili Kupa na svom igralištu bez nazočnosti gledatelja na sjevernoj tribini gradskog stadiona Poljud. 

 - Novčana kazna u iznosu od 70.000 kuna

Podsjetimo, Hajduk kažnjen je jedinstvenom kaznom od 70.000 kuna i jednom utakmicom bez gledatelja zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminirajućeg ponašanja domaćih navijača (čl. 88. DP HNS-a) tijekom utakmice Hajduk - Osijek. Domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini (6548 pripadnika), pet minuta prije početka utakmice, a za vrijeme koreografije bacanja traka rola papira ispred iste tribine, pale jednu baklju, dvije svjetleće dimne bljeskalice, jednu rasprskavajuću pirotehničku raketu, te šest dimnih kutija koje su pravile dim narančaste boje, a od kojih je jedna gorjela i u prvoj minuti utakmice.

Veliko priznanje za Hajdukova dijamanta: Uefa ga svrstala među najveće svjetske talente
Veliko priznanje za Hajdukova dijamanta: Uefa ga svrstala među najveće svjetske talente

Također, u 38. minuti pale jednu dimnu kutiju, u 41. minuti tri baklje, od 51. do 53. minute pale tri baklje, od kojih su dvije bačene na prostor ispred iste tribine. Od 56. do 58. minute pale tri baklje, od kojih su dvije bačene na prostor ispred iste tribine, te od 62. do 63. minute pale devet baklji i četiri svjetleće dimne bljeskalice, koje su sve dogorjele na istoj tribini, te u 64. minuti bacaju jedan topovski udar, a od 65. do 69. minute pale oko 25 baklji, četiri svjetleće dimne bljeskalice, od kojih su četiri baklje bačene u teren za igru, kojom prilikom se igra nije prekidala, a osam baklji je bačeno u prostor ispred iste tribine. U 74. minuti zapaljena je jedna baklja, u 75. minuti dvije baklje, u 83. i 88. minuti zapaljene su po jedna baklja i sve su dogorjele na istoj tribini. U 21. i 70. minuti cijeli stadion uzvikuje: “Cigane, Cigane“ na sudačku odluku prilikom dodjele opomene. Također, u 76. minuti na tribini istok se pali jedna dimna kutija koja je pravila dim narančaste boje.

Atmosfera na Poljudu tijekom utakmice između Hajduka i Osijeka

Bez sjeverne tribine, kapacitet Poljuda je 26.596 ljudi. Ostane li na snazi odredba o 40 posto maksimalne popunjenosti stadiona, protiv Slaven Belupa na tribine će moći oko 10.500 ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica