Sport

Komentari 50

HNS vraća navijače na tribine!

HNS vraća navijače na tribine!

Nažalost, još uvijek to neće biti moguće od ovog kola u kojem se u subotu na Poljudu igra najveći hrvatski derbi Hajduka i Dinama. Dakle, s navijačima bi se opet trebalo igrati počevši od petog kola

Otprilike dva mjeseca otkako je Hrvatski nogometni savez uoči posljednjeg kola prošle sezone HNL-a odlučio da navijači ne mogu na stadione u "svrhu minimiziranja rizika mogućeg širenja korona virusa na utakmicama kako bi se natjecanja uspješno privela kraju", navijači bi opet, doznajemo, trebali puniti tribine stadiona u HNL-u.

POGLEDAJTE VIDEO: Skupština HNS-a

- Imamo radnu skupinu koja će predložiti da se vrate gledatelji na tribine, jedna trećina kao što je dozvoljeno uz prethodno odobrenje Županijskih stožera civilne zaštite i, naravno, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera - rekao je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

No, nažalost, još uvijek to neće biti moguće od ovog kola u kojem se u subotu na Poljudu igra najveći hrvatski derbi Hajduka i Dinama. Dakle, s navijačima bi se opet trebalo igrati počevši od petog kola.

HNS je, podsjetimo, u 29. kolu prošle sezone HNL-a, odnosno trećem otkako je ona nastavljena poslije duge pauze, dopustio gledateljima ulaz na tribine da bi uoči zadnjeg kola, kada su u Hrvatskoj rasli slučajevi zaraze korona virusom, prelomio i rekao da zadnje kolo neće moći gledati - nitko. A u kojem su Osijek, Lokomotiva i Rijeka igrali za drugo mjesto i Ligu prvaka. 

U međuvremenu, u Hrvatskoj su se druga sportska natjecanja i dalje igrala s navijačima, od vaterpolskog prvenstva, odbojkaškog Kupa, završnice rukometne SEHA lige... Sada je na redu opet i nogomet.