Obavijesti

Sport

Komentari 117

HNS: Zabrinjava nas hajka na našeg iskrenog kapetana Luku

HNS: Zabrinjava nas hajka na našeg iskrenog kapetana Luku

KAD MAMIĆ ZAGRMI, IDE PRIOPĆENJE 'Hrvatski nogometni savez u potpunosti vjeruje u vjerodostojnost, iskrenost i poštenje našeg kapetana te niti na koji način ne sumnja da ga zanima samo istina'

VIDEO

Gdje ste izborniče Čačiću? Gdje ste gospodo iz HNS-a? Sramite se svi. Zašto nema reakcije? Zar najbolji igrač Hrvatske u povijesti treba reći zbogom reprezentaciji? Gdje su nestali ljudskost i poštenje?, napisao je Zdravko Mamić na Facebooku.

Koji sat kasnije, slučajno ili ne, HNS izbacuje priopćenje. 

"Zbrinjava nas hajka na našeg kapetana Luku Modrića u čije poštenje i vjerodostojnost u potpunosti vjerujemo. Sigurni smo da ga zanima samo istina. Pustimo nadležna tijela da ustvrde sve činjenice."

Modrić je stigao u Osijek i dao iskaz državnom odvjetništvu koje ga sumnjiči za lažno svjedočenje. Prije tri tjedna Luka je svjedočio o odnosu sa Zdravkom Mamićem i neki dijelovi svjedočenja nisu se poklapali s izjavama koje je dao USKOK-u ranije.

- Moja savjest je mirna i siguran sam da će se na kraju svega ovoga dokazati da nisam počinio nikakvo kazneno djelo - rekao je Luka Modrić i dodao kako više ništa ne smije reći dok je postupak u tijeku.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:17

Mamiću u Osijeku sude zajedno s njegovim bratom Zoranom, bivšem direktorom Dinama Damirom Vrbanovićem te poreznikom Milanom Pernarom zbog optužbi da su Dinamo izvlačenjem novca oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Priopćenje HNS-a:

'HNS vrlo pažljivo prati suđenje bivšim čelnicima NK Dinamo vezano za optužbe o eventualnoj zlouporabi ovlasti u poslovanju kluba. Hrvatski nogometni savez se niti na koji način ne miješa u navedeni kazneni postupak te podsjeća na svoj ranije zauzeti stav o načelu presumpcije nevinosti sve dok se mogućom pravomoćnom presudom ne dokaže suprotno. Međutim, HNS posebno zabrinjava medijska hajka na našeg kapetana Luku Modrića zbog njegovog iskaza izrečenog pred sudom u svojstvu svjedoka. HNS u potpunosti vjeruje u vjerodostojnost, iskrenost i poštenje našeg kapetana te niti na koji način ne sumnja da ga zanima samo istina. Stoga pozivamo medije da ostave nadležnim pravosudnim tijelima da utvrde sve činjenice te da prestanu napadati Luku Modrića zato što se njegov iskaz ne uklapa u njihovu unaprijed zacrtanu koncepciju „istine“.'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti