Sport

Komentari 134

Urugvaj teškom mukom došao do pobjede, spasio ih Gimenez

Urugvaj teškom mukom došao do pobjede, spasio ih Gimenez

Nogometaši Urugvaja uspjeli su doći do pobjede protiv Egipta u svome prvom nastupu na ovogodišnjem SP-u. Gol vrijedan tri boda zabio je branič Atletico Madrida Jose Gimenez u 89. minuti...

Dugo su Egipćani odolijevali napadima Urugvaja, a onda ih je na samom kraju utakmice, točnije u 89. minuti dočekao pravi šok.

Carlos Sanchez je ubacio iz slobodnog udarca, a njegov sjajni ubačaj je nebeskim skokom ispratio branič Atletico Madrida Jose Gimenez i poslao loptu u mrežu, za gol vrijedan tri boda u njihovoj uvodnoj utakmici na ovome Svjetskom prvenstvu.

Iako su igrali bez jednog od najboljih igrača svijeta Mohameda Salaha, Egipćani su ostavili jako dobar dojam. No, Urugvaj je opravdao ulogu favorita i zasluženo došao do pobjede od 1-0.

Utakmica bi i ranije završila da nije bilo sjajnog golmana Egipta El-Shenawyja, koji je većinu utakmice svoju momčad na životu, no nije mogao sam.

Nakon kompletiranog prvog kola u skupini A vodeća je Rusija koja je sa 5-0 na otvaranju svladala Saudijsku Arabiju. Urugvaj je drugi, također s tri boda, a treći Egipat i četvrta Saudijska Arabija su bez bodova. 

 

Najčitaniji članci