Sport

Komentari 17

Hoće li se Igor posuti pepelom? Mora na 'lokose' bez ljubimca...

Hoće li se Igor posuti pepelom? Mora na 'lokose' bez ljubimca...

Zbog žutih kartona Tudor po prvi put ne može računati na Hamzu Barryja, koji je u njegovom mandatu odigrao svih deset utakmica i to u punoj minutaži. Sada mu mora naći zamjenu

U nedjelju u 21 sat u derbiju kola sastaju se Lokomotiva i Hajduk koje na prvenstvenoj ljestvici dijeli svega jedan bod. U prva tri ogleda sva tri puta i bez primljenog gola slavio je Hajduk, no bitku za drugu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka klubovi ovaj put dočekuju u drugačijoj formi i raspoloženju.

Hajduk nakon pauze bilježi loše igre, jedva su se nosili s tri najlošije momčadi na prvenstvenoj ljestvici, dok je Lokomotiva nakon minimalnog poraza od Osijeka u zadnja dva kola upisala pobjedu nad Dinamom i remi na Rujevici.

Naravno, bit će ovo i ogled stratega, Igora Tudora koji u deset susreta ne zna za poraz protiv Lokomotive i Gorana Tomića koji je preporodio Lokomotivu i od nje napravio konkurenta za Europu i momčad koja se sa svima u HNL-u može nositi.

Kad tome dodamo da će po prvi put u nastavku sezone na tribine moći i navijači Hajduka, koji od prvoga dana u mrskoj Lokomotivi vide filijalu Dinama, sve bi to trebalo biti dovoljno za jednu odličnu utakmicu koja bi trebala opravdati i epitet 'derbija kola'. Hajduk je na putu iskupljenja nakon lošeg ulaska u nastavak natjecanja, a Lokomotiva čvrsta u namjeri da po prvi put u svojoj povijesti zaigra kvalifikacije elitnog natjecanja europskog nogometa.

Kad je u pitanju Hajduk dosta je uoči nedjeljne utakmice otvorenih pitanja, prije svega kako će se Tudor postaviti i kakvu će momčad poslati na teren, ofenzivnu kao i do sada, ili ipak malo zatvoreniju s pojačanim veznim redom. Tudor je u prva tri kola s na papiru lošijim protivnicima tjerao igrače u visoki presing, napadao protivnika s osam igrača, što su čak i tri najlošije momčadi lige znale iskoristiti, a kako ne bi Lokomotiva kojoj su kontranapadi najjače oružje, čak i bez Halilovića i Karačića, vjerojatno i Sammira, koji preskaču utakmicu zbog kartona i ozljeda.

Zbog žutih kartona Tudor po prvi put ovoga proljeća ne može računati na svog ljubimca Hamzu Barryja, koji je u njegovom mandatu odigrao svih deset utakmica, i to u punoj minutaži. Bit će zanimljivo vidjeti kome će trener Hajduka povjeriti Hamzinu poziciju, hoće li se posuti pepelom i gurnuti u vatru Darka Nejašmića, ili će priliku dobiti Stanko Jurić, Basel Jradi...

Bit će zanimljivo i koga će Tudor postaviti u zadnju liniju, gdje mu zbog ozljeda nedostaju Mujakić i Simić. U prvom su planu Ismajli, Vušković i Dimitrov, ali prvu priliku čeka i Stipe Radić, koji još nije potpisao profesionalni ugovor.

Najčitaniji članci