Obavijesti

Sport

Komentari 2

Hokejaše Colorada Helm odveo u finale NHL-a nakon 20 godina

Hokejaše Colorada Helm odveo u finale NHL-a nakon 20 godina
4

Colorado će u finalu Zapada igrati protiv Edmonton Oilersa koji su sa 4-1 u pobjedama svladali Calgary Flamese. Finale Zapada počet će u utorak u Denveru

Hokejaši Colorado Avalanchea nakon točno 20 godina ponovno će zaigrati u finalu doigravanja Zapadne konferencije NHL lige, oni su u šestoj utakmici drugog kruga kao gosti svladali Saint Louis Blues sa 3-2 te slavili s ukupnih 4-2 u pobjedama.

Pokretanje videa ...

Dvoboj je riješio 35-godišnji veteran Darren Helm (59:54) svojim prvim golom u ovogodišnjem doigravanju i to snažnim udarcem s lijevog krila 5.6 sekundi prije isteka vremena. Pogodak Helma označio je kompletiranje preokreta u šestoj utakmici jer je domaći sastav vodio sa 1-0 i 2-1.

NHL: Stanley Cup Playoffs-Colorado Avalanche at St. Louis Blues

Blues je poveo preko Justina Faulka (19:00) koji je uspio svladati Darcyja Kuempera minutu prije isteka prve trećine, da bi na 1-1 poravnao J.T. Compher (25:19) najbolje se snašavši u gužvi pred domaćim golom. No, sredinom drugog dijela Jordan Kyrou (29:34) je vratio Blues u prednost nakon izvrsnog dodavanja Braydena Schenna.

NHL: Stanley Cup Playoffs-Colorado Avalanche at St. Louis Blues

Sjajni novak na vratima domaćih Ville Husso bravuroznim je obranama čuvao minimalnu prednost svoje momčadi sve do sredine trećeg dijela kada je morao pokleknuti u situaciji s igračem manje na ledu. Neoprezan je bio Colton Parayko koji je izbacio pločicu s leda i zato dobio dvije minute kazne, a minutu prije njegova povratka Compher (50:18) je "probio" Hussa za svoj drugi gol na utakmici, ali i u ovogodišnjem doigravanju za poravnanje.

NHL: Stanley Cup Playoffs-Colorado Avalanche at St. Louis Blues

I kada se činilo kako će ova dva sastava po treći put u seriji u produžetak, ukazao se Helm i odveo Colorado u konferencijski finale.

Colorado će u finalu Zapada igrati protiv Edmonton Oilersa koji su sa 4-1 u pobjedama svladali Calgary Flamese.

Finale Zapada počet će u utorak u Denveru.