Obavijesti

Sport

Komentari 29

Horvat: Ako se kome dokaže krivnja, kazne će biti žestoke

Horvat: Ako se kome dokaže krivnja, kazne će biti žestoke
5

Sve sumnjive situacije danas se žestoko kontroliraju. Ako se kome dokaže krivnja, kazne će biti žestoke i ja to podupirem, rekao je direktor zagrebačkog ATP-a

VIDEO

Prošlog tjedna hrvatski su tenisači (Antonio Veić, Nikola Mektić, Dino Marcan i Toni Androić) bili hit u rumunjskim kladionicama.

- Kladionica je veliko zlo za tenis. ATP i ITF ulažu velike napore da se iskorijene čudni mečevi i rezultati, da se šteta svede na što je moguće manju mjeru. Žao mi je ovih dečkiju, poznajem ih godinama i savjetovao bih im da nabave odvjetnike koji će se znati time pozabaviti - rekao je Branko Horvat, direktor Zagreb Indoorsa, koji je prije nekoliko godina neočekivano morao tražiti pomoć policije.

- Bilo je jezivo čitati prijetnje smrću na e-mailu zbog sumnjivih rezultata. Sve je to otišlo predaleko - rekao je Branko i dodao:

- Sjećam se, prije nekoliko godina sam gledao Veića na Roland Garrosu i s guštom ispratio njegovu pobjedu protiv Davidenka. A onda se po hodnicima nešto pričalo da je to Rus pustio zbog kladionica, pa sam se osjećao nekako tužno jer gubi se smisao sportskih nadmetanja.

Prije dvije godine našu je redakciju nazvao M. M. iz rumunjskog SuperBeta i požalio se na tisuće uplaćenih listića na devet mečeva riječkog Challengera. Šest je prošlo, trojica su predala, a kladionica je sve morala isplatiti...

- Sve sumnjive situacije danas se žestoko kontroliraju. Ako se kome dokaže krivnja, kazne će biti žestoke i ja to podupirem - zaključio je direktor zagrebačkog ATP-a.

Australci su zaradili na Veiću u Zagrebu

Antonio Veić, trenutačno 173. igrač svijeta, pobijedio je Guillerma Canasa u Zagrebu 2009., što je bila velika senzacija. Australske kladionice izgubile su tada 80 milijuna kuna.

Marcan je zaradio oko 500.000 kuna u karijeri

Dino Marcan u karijeri je igrao osam finala na profesionalnim turnirima najmanjeg ranga (Futuresi). Trenutačno je 381. tenisač svijeta, a zaradio je oko 500.000 kuna u karijeri.

Androić bolje rezultate ostvaruje u igri parova

Toni Androić je 395. reket svijeta, a glavnina od njegove ukupne zarade u karijeri (330.000 kuna) odnosi se na nastupanje u konkurenciji parova. Uglavnom je igrao s Dinom Marcanom u duetu.

Voli male turnire, osvojio je 11 naslova u 13 finala

Nikola Mektić nikako nije uspijevao napraviti prijelaz s Challengera na ATP turnire. Trenutačno 327. tenisač svijeta najbolje je igrao na Futuresima, osvojio ih je 11, a bio je u 13 finala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti