Sport

Komentari 10

Horvat: Balić ne kaže puno, ali kaže dobro. Ivano: Moram biti tiši, a i sačuvati svoja leđa...

Horvat: Balić ne kaže puno, ali kaže dobro. Ivano: Moram biti tiši, a i sačuvati svoja leđa...

Hoću li biti izbornik? Zasad su ove klupe udobne i zadržat ću se tu, a za dalje o tom potom. Dva dana guram "Malo san maka" pa smo na kraju utakmice napokon pustili tu pjesmu, rekao je Balić nakon dvije pobjede nad Slovačkom

Teško, dosta teže nego 24 sata ranije, ali zato dragocjeno u svakom smislu za hrvatsku rukometnu mladost koja je i drugi put u Varaždinu pobijedila Slovačku. Nakon jučerašnjih 32-24 danas je završilo 26-23. Imali su Slovaci i tri razlike u drugom poluvremenu, ali mogu si pisati tek najmanji poraz u Eurokupu.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nije ni loše što je danas bila gusta utakmica jer nije lagano igrati kada gubiš, to nosi pritisak, a mladi su odlično reagirali. Ostali smo i bez Šušnje i Gadže tijekom utakmice, no s rotacijama smo uspjeli privesti utakmicu kraju za dva boda koja nam zasad osiguravaju drugo mjesto - rekao je za RTL izbornik Hrvoje Horvat.

Rekao je i uoči ovog okupljanja da traži igrače za dva pravca, primarno pivote. Jeste li ih pronašli?

- Dobro, bilo je i peha jer su nam mnogi otpali i to je mala mrlja, ali i ovi su dečki dobro odgovorili. Danas moram izdvojiti odličnu rolu Načinovića, Šušnja se pokazao, Mihić također, vidjeli ste Lučina...

Ali i Ivana Balića na klupi, kako je počela suradnja?

- Balić ne kaže puno, ali kaže dosta dobrih stvari. Zadužen je za detalje, puno razgovara s vanjskim igračima i pivotima, podijelili smo se i nadopunjavamo se. Obojica smo bili srednji vanjski kao igrači i, kako je on rekao, vidimo teren iz iste perspektive.

Evo i kako je upravo Balić ga vidio u Varaždinu:

- Promašili smo četiri-pet zicera u prvom poluvremenu i dali priliku Slovacima da se vrate u utakmicu, pa smo se 15 minuta tražili u drugom dijelu, ali onda je Pešić nešto obranio, zabili smo neke lake golove i rutinski priveli utakmicu kraju. Cilj je bio vidjeti te mlade igrače, izbornik traži pivota koji može igrati u oba pravca i sva četvorica su pokazala da ih možemo koristiti - rekao je Ivano za Novu TV.

- Moja uloga? Dok ne moram stajati, sve je dobro, mogu sjediti 60 minuta, da sačuvam leđa. Ako imam nešto za reći izborniku, kažem mu, ako trebam nešto reći igračima, kažem im, imam tu slobodu. Na trenerima je da igračima damo što više informacija da ih primjene na utakmici. Ja trebam biti tiši, izbornik to vodi, on drži jedne detalje, ja druge i uglavnom se dobro slažemo. Bez OI sad treba pozvati i isprobati što više mladih, imamo dobre generacije i vidjeti tko može napraviti iskorak da pomogne A selekciji. Hoću li biti izbornik? Zasad su ove klupe udobne i zadržat ću se tu, a za dalje o tom potom. Dva dana guram "Malo san maka" pa smo na kraju utakmice napokon pustili tu pjesmu, haha.

Tipični Ivano, neka ga samo uz teren...

Najčitaniji članci