Obavijesti

Sport

Komentari 12

Horvat je citirao sv. Franju: Daj da promijenim ono što mogu...

Horvat je citirao sv. Franju: Daj da promijenim ono što mogu...

Mi smo svoje odradili, došli smo ovdje pobijediti Portugal i Tunis, probali smo i Francusku, sve je bilo spremno za iznenađenje, ali nismo izdržali. Francuska igra doma i vjerujem da će pobijediti, kazao je izbornik

VIDEO

Hrvati su odradili svoj dio posla, dobili Tunis 30-27 i ulaze u ulogu najžešćih navijača Francuske protiv Portugala. Pobjeda Francuza ili remi vodi nas na Olimpijske igre.

Mandić i Horvat sredili su Tunis
Mandić i Horvat sredili su Tunis

- Nismo danas kidali živce kao prva dva dana, Tunisu je čast igrati protiv Hrvatske i znali smo da će ići maksimalno. Nezgodni su, jaki 1 na 1. Mi smo u početku promašili nekoliko zicera i zato rezultat nije bio kozmetički dobar, ali znali smo da ako obrana bude prava, da ćemo se odvojiti što se dogodilo na otvaranju drugog dijela i tada smo kontrolirali utakmicu, rekao je za RTL izbornik Hrvoje Horvat.

Ni protiv Tunisa nismo mogli bez crnih rupa.

- Neugodne su i jači protivnici ih dobro kažnjavaju. Mi imamo rotacije koje moramo raditi jer su nam igrači podijeljeni na obranu i napad i tu moramo naći ravnotežu kroz jedne duže pripreme, što ćemo, nadam se, popeglati. Moramo raditi na detaljima, a to ćemo moći na pripremama za Olimpijske igre ako se dogode.

Dogodit će se pobijedi li Francuska Portugal ili remizira. Što misli izbornik o raspletu?

- Jednom je davno jedan mudar čovjek rekao: "Daj mi, Bože, hrabrosti da promijenim ono što mogu, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu i prije svega daj mi mudrosti da razlikujem prvo od drugog". Mi smo svoje odradili, došli smo ovdje pobijediti Portugal i Tunis, probali smo i Francusku, sve je bilo spremno za iznenađenje, ali nismo izdržali. Francuska igra doma i vjerujem da će pobijediti.

Kapetan Domagoj Duvnjak:

- Čestitam dečkima na, mogu reći, odličnom turniru, odigrali smo protiv Francuske fenomenalnih 45 minuta, pa na kraju previše izgubili. Jučer smo se vratili s 10-16, a to mogu samo ekipe s karakterom. Danas je bilo OK, dobro smo krenuli, fulali zicere, ali u drugom poluvremenu bili smo fenomenalni. Osobno sam zadovoljan jer nikad nismo imali teži turnir.

Što možemo promijeniti za Tokio?

- Mi imamo samopouzdanja, istina da u Egiptu nije bilo ono na što smo navikli navijače, ali događa se svima, pa tako i nama. Pokazali smo ovdje varijacije iz 5-1 u 6-0. Ne možemo u tri dana priprema očekivati čuda. Sad navijamo za Francusku, ali ako i Portugal pobijedit, mi se možemo pogledati u oči - završio je kapetan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica