Obavijesti

Sport

Komentari 13

Hrga, čuvaj se! Škot Cornish je baš prljav i bezobrazan boksač

Hrga, čuvaj se! Škot Cornish je baš prljav i bezobrazan boksač
6

Gary Cornish, sljedeći Hrgovićev protivnik, u karijeri je boksao protiv četvorice Hrvata. Sve ih je dobio, ali zapamtili su ga po prljavštinama. Posebno Ivica Perković, kojeg je udario u potiljak što je zabranjeno

VIDEO

Pred Filipom Hrgovićem je šesti profesionalni meč i vjerojatno najteži protivnik. Najviši sigurno, Hrga će u zagrebačkoj Areni 8. rujna boksati protiv škotskog gorostasa, 201 centimetar visokog Garyja Cornisha (31), koji ima 25 pobjeda i samo dva poraza. Jedan od njih bio je od Anthonyja Joshue prije tri godine.

Boxing - O2 Arena

Gary Cornish od 27 mečeva imao je i četiri borbe protiv hrvatskih boksača.

Sve ih je dobio.

U veljači 2013. boksao je protiv Zadranina Jakova Gospića, u studenom iste godine borio se sa Šibenčaninom Ivicom Perkovićem, u travnju 2014. pobijedio je Varaždinca Hrvoja Kišičeka, a u veljači 2015. Zadranina Marina Goleša.

'On je kukavica'

Našim borcima Cornish nije ostao u lijepom sjećanju, ne samo zbog poraza, već i ponašanja. Posebno je to na koži osjetio 'Šibenska stina' Ivica Perković (44).

- Sjećam se te borbe. Dva tjedna prije toga boksao sam 12 rundi u Australiji. Pozvali su me u London i prihvatio sam borbu. Ali sve je bilo nekako čudno. Prvo taj raspored, nikad nisam boksao tako rano. Nismo ni znali da je naša borba među prvima
pa smo doslovno iz grada uletjeli u dvoranu, ravno u svlačionicu i u ring - priča nam Ivica Perković, koji se borio protiv Cornisha 2013. godine.

'Hrga ga ne smije podcijeniti'

- Borba nije išla onako kako je zamislio, a onda je u trećoj rundi napravio prljav, kukavički potez. Bili smo na konopcima, u klinču, noga mi je proklizala i pao sam, spustio ruke prema dolje kako bih se dočekao, a on me udario u potiljak. Sudac mi je
odbrojavao, iako je prema svim pravilima on trebao dobiti opomenu, možda čak i diskvalifikaciju. Baš je ispao prljav, kukavica. Pitao sam ga zašto je to učinio, rekao mi je da sudac nije označio stop. To je opasno, tako udariti nekoga u potiljak... Imao sam slične situacije, kad mi je protivnik bio u nokdaunu, s rukama dolje, ali nije mi palo na pamet udariti ga. Ni ne sjećam se svega s te borbe, kasnije su mi u kutu rekli da su poludjeli, svi su skočili. Skoro je nastao kaos - priča Perković i nastavlja:

- Nemam baš lijepa sjećanja na njega, zapamtio sam ga kao prljavog boksača i toga se Filip mora čuvati. Hrga je veliki favorit, sjajan je tehničar, ali ne smije podcijeniti Cornisha. Mora se jako paziti, pogotovo tih prljavština, jer Filip ne boksa tako - dodao je Ivica, koji će boksati na istoj priredbi u Areni 8. rujna.

- Još ne znam protivnika, ali ponudili su mi i pristao sam - rekao nam je Ivica.

'Prljav je, Filip će morati paziti na to'

Ni Zadranin Jakov Gospić (36) nije bolje prošao protiv Cornisha. 

- Izgubio sam, ali tada nisam bio sto posto unutra, imao sam nekih osobnih problema. Dečko je jako visok, dobro se kreće za nekoga tko je visok preko dva metra. No Filip je za klasu bolji i to će sigurno riješiti u svoju korist. Mora se samo paziti da ne zaluta neki udarac. To su dečki od 120 kila, jedan udarac i sve je gotovo - rekao nam je Jakov, koji također upozorava na prljave trikove britanskih boksača.

- Većina ih tako boksa, baš su prljavi. Čim dođu u šansu, udaraju ramenom, laktovima, glavom... Filip se toga jako mora paziti. Borio sam se i protiv Derecka Chisore, prvi klinč i bum! Opalio me ramenom. Ne prezaju od takvih poteza - dodaje Jakov.

Hrga će to lako riješiti

Posljednji od naših koji se borio protiv Cornisha bio je Zadranin Marino Goleš (38). 

- Izgubio sam neke borbe nezasluženo, ali za taj put nemam što reći. Dečko je bio bolji i gotovo. Moj trener je prekinuo borbu. Ja sam 180, on je preko dva metra, teško je tako boksati. Svaki put kad bih ušao u klinč, naslonio bi se na  mene, suci su to dopuštali, nisam imao šanse. Malo je prljav, boksa onako s distance, lagan je na nogama, ali Hrga bi to trebao riješiti. Mislim da su šanse 70 30 za Hrgu. Tih 30 je samo zbog tok nekakvog 'lucky puncha' - kaže nam Marino Goleš.

Nema nikakve sumnje, Gary Cornish bit će najteži ispit za našeg Filipa Hrgovića, koji će morati pripaziti na prljave trikove kojima se Škot koristi. No ako sve bude po pravilima, ako ne bude 'uličnog boksa', Hrga bi to trebao dobiti, a imat će i podršku 15.000 navijača u svom Zagrebu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve