Obavijesti

Sport

Komentari 16

Hrgović još čeka meč za pojas: Odbio ga i bivši svjetski prvak

Hrgović još čeka meč za pojas: Odbio ga i bivši svjetski prvak

Hrgovićev tim je prije nekoliko dana zatražio licitaciju honorara, ali Ruiz je odbio sudjelovati u tome pa je postalo i jasno kako su pregovori o potencijalnom meču skroz propali

VIDEO

Filip Hrgović (30) je u kolovozu prošle godine u najvećem meču svoje karijere pobijedio Kineza Zhileija Zhanga i postao je obavezni izazivač za pojas po IBF-u. Meč koji mu je otvorio put prema vrhu i doveo ga na koračić od snova zbog kojih se i počeo baviti boksom. Filip i njegov tim zadovoljno su trljali rukama, izborili su meč za pojas i samim time nitko više mu ne može pobjeći. No, prevario se. Tek tad su krenuli problemi za njega.

Pokretanje videa...

Marinela Hrgović VIDEO

Vlasnik IBF pojasa Oleksandr Usik ni ne pomišlja na tu borbu, svima je jasno da se planira njegov megameč protiv Tysona Furyja za ujedinjenje titula pa su čelnici organizacije došli na ideju da organiziraju meč za privremenog prvaka. I tu je opet krenula 'eskivaža' našeg borca. IBF je meč za titulu privremenog prvaka IBF-a ponudio Andyju Ruizu. Trebao je to biti meč života za našeg boksača, što zbog uloga, ali i renomiranog protivnika i bivšeg svjetskog prvaka na drugoj strani. Ipak, ta borba je od samog početka bila na klimavim nogama jer Ruiz nije bio pretjerano zainteresiran.

Filip Hrgovic v Zhilei Zhang

Hrgovićev tim je prije nekoliko dana zatražio licitaciju honorara, ali Ruiz je odbio sudjelovati u tome pa je postalo i jasno kako su pregovori o potencijalnom meču skroz propali. Bivši svjetski prvak je odbio meč s Hrgom jer je navodno dobio izdašniju i primamljiviju ponudu za borbu protiv Deontayja Wildera, a pobjedniku tog meča bi pripala titula obaveznog izazivača po WBC-u. 

Što to znači za Hrgovića? Preostaje mu samo čekati. IBF će nastaviti češljati ljestvicu pa po rankingu nuditi meč protiv hrvatskog boksača. Deontay Wilder gotovo sigurno će odbiti jer čeka Ruiza, Anthony Joshua 1. travnja se bori protiv Jermainea Franklina pa je sljedeći izgledni kandidat šesti boksač svijeta Martin Bakole. O njegovom meču protiv Filipa se pričalo još prošle godine, trebali su se boriti za obaveznog izazivača po IBF-u, no Kongoanac se povukao iz pregovora pa je priliku dobio Zhilei Zhang.

Andy Ruiz Jr v Anthony Joshua - IBF, WBA, WBO & IBO World Heavyweight Titles

Ovaj put je ulog još veći. Obojica će vrlo vjerojatno dobiti najveći ček u životu, a uz to i laskavu titulu privremenog prvaka svijeta, što garantira meč protiv Usika ili Furyja, ovisno tko izađe kao pobjednik iz spektakularnog meča za ujedinjenje titula. 

Kako god, ništa se nije promijenilo u životu našeg boksača ni nakon pobjede protiv Zhanga. Dok drugi ugovaraju mečeve karijere, on krvavo trenira i samo čeka, čeka i čeka nekoga tko će prihvatiti borbu. Taj se zasad nije pojavio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta