Obavijesti

Sport

Komentari 59

Hrgovićev izazov karijere: Prvi put u ring s bolje rangiranim!

Hrgovićev izazov karijere: Prvi put u ring s bolje rangiranim!

Hrga je posljednji meč imao u studenom prošle godine kada je pobijedio Rydella Bookera za 12. pobjedu u profesionalnoj karijeri, a u ring bi opet mogao u travnju protiv Kongoanca Bakole...

VIDEO

Nakon 12 uvjerljivih pobjeda, Filip Hrgović (28) konačno će dobiti jače ime i po prvi put će se boriti protiv bolje rangiranog boksača.

Poznati boksački novinar Dan Rafael objavio je kako će se Hrgović vjerojatno boriti protiv opasnog Kongoanca Martina Bakole Ilunga. 

Pokretanje videa...

Hrgović pjeva "Grkinju" 00:46

Hrga je posljednji meč imao u studenom prošle godine kada je pobijedio Rydella Bookera za 12. pobjedu u profesionalnoj karijeri, a u ring bi opet mogao u travnju. Protivnik neće biti iz gornjeg dijela ljestvice, ali riječ je o jako opasnom boksaču koji će sigurno biti najveći Filipov izazov u profesionalnoj karijeri.

Riječ je o boksaču koji je 18. na ljestvici teškaša i Filipu (23. na ljestvici) bi ovo bio prvi meč s bolje rangiranom borcem. Kongoanac je godinu dana mlađi od Hrge, a u karijeri je skupio 16 pobjeda i jedan poraz. Njega mu je nanio baš Michael Hunter koji je trebao biti Filipov sljedeći protivnik, ali taj meč bi se također uskoro mogao dogoditi. 

Bakole je posljednji meč imao u prosincu na priredbi na kojoj je Anthony Joshua pobijedio Kubrata Puleva, a Kongoanac je tada bio bolji od neugodnog Sergeja Kuzmina. Poznat je po snazi i odličnoj tehnici, ali u prethodnim mečevima je pokazao da mu kondicija baš i nije jača strana. To bi Filip, koji je poznat po sjajnom kardiju, mogao iskoristiti.

Što Hrgoviću donosi ovaj meč? Filip je posljednjih 12 borbi imao protiv slabijih protivnika, ali već neko vrijeme najavljuje napad na sam vrh. Želio je borce iz gornjeg dijela ljestvice, a pobjeda protiv vrlo dobrog Bakole bi mu mogla donijeti puno veća imena, a onda i jednog dana, ako sve pobijedi, i potencijalnu borbu za naslov. No, ako izgubi, to će vjerojatno usporiti njegov uspon.

I dalje nije poznato gdje će se borba održati ni koji je datum, ali sigurno je da će Filip biti spreman za bilo koji termin jer već neko vrijeme u Zagrebu marljivo trenira pod palicom kubanskog trenera Pedra Diaza.

Podsjetimo, Hrgović je nakon posljednje pobjede prozvao Amerikanca Michaela Huntera, činilo se kako će sljedeći meč odraditi upravo protiv sedmog teškaša svijeta, ali na to će morati još pričekati.

- Želim mu poslati poruku. Idemo odraditi tu borbu. Ništa nećeš osjećati, samo ćeš zaspati i probuditi se u bolnici. Neće boljeti-

 

I promotor Matchrooma Eddie Hearn rekao je kako radi na toj borbi koja bi se mogla dogoditi u veljaču ili ožujku iduće godine. Složio se s njim i suvlasnik Sauerlanda Nisse Sauerland, koji također vodi brigu o Filipovoj karijeri. No zasad od tog meča neće biti ništa.

 

POGLEDAJTE INTERVJU S HRGOVIĆEM:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba