Obavijesti

Sport

Komentari 12

Hrgović otkrio kada se vraća i da će ga voditi trener Holyfielda i Tysona: Pobjeđivat ću za tatu

Hrgović otkrio kada se vraća i da će ga voditi trener Holyfielda i Tysona: Pobjeđivat ću za tatu

Borba se očekuje krajem srpnja, još nije potvrđen datum, mogla bi bit predborba na revanšu Usika i Joshue. Još nije službeno. Bitno da je isti protivnik i da nisam izgubio poziciju, rekao je Filip Hrgović

VIDEO

Svi boksači redom su ga odbijali, nitko nije htio s njim u ring, a onda je stigla prilika koju čeka cijeli život. Filip Hrgović se 7. svibnja trebao boriti protiv kineskog boksača Zhileija Zhanga, a ulog je bio ogroman. Pobjednik ovog dvoboja trebao je biti obavezan izazivač po IBF pojasu pobjedniku meča između Anthonyja Joshue (32, 24-2) i prvaka Oleksandra Usika (35, 19-0).

Pokretanje videa...

Hrgović najavio svoj idući meč: Isusa je naveo kao svog psihologa, a zatim mu se omakla psovka VIDEO

Bio je u punom treningu i maksimalno fokusiran, no samo tri tjedna uoči borbe karijere dočekala ga je šokantna vijest. Njegov otac Pero Hrgović preminuo je u 67. godini nakon duge i teške bolesti.

Strašno ga je pogodila njegova smrt pa je na koncu morao otkazati pripreme i zatražiti odgodu meča. Zhang je dobio drugog borca kojeg je lakoćom nokautirao, a borba s Filipom trebala bi biti krajem srpnja. 

Zagreb: Trening Filipa Hrgovića uoči subotnjeg meča s Amirom Mansourom

- Nisam još u punom treningu, bit ću u ponedjeljak. Putujem na kamp u SAD. Čeka me desetak tjedana priprema i očekujem meč krajem srpnja. Počeo sam raditi s novim trenerom, Rony Schilt, Amerikanac, radi s puno velikih imena, trenira trenutno svjetskog prvaka (radio je i s Tysonom, i Holyfieldom, nap. ur.). Odradili smo nekoliko treninga, sve je bilo super. Veselim se nekoj novoj etapi u karijeri i nadam se da će sve funkcionirati - rekao je Hrgović u razgovoru za FAVBET.

Najbolji hrvatski boksač je prije nekoliko dana otputovao u SAD gdje ga čekaju teške i krvave pripreme za meč karijere. 

- Borba se očekuje krajem srpnja, još nije potvrđen datum, mogla bi bit predborba na revanšu Usika i Joshue. Još nije službeno. Bitno da je isti protivnik i da nisam izgubio poziciju, da je borba za obaveznog izazivača - kazao je Hrgović. 

Odlazak oca Pere ga je jako pogodio. Trebalo mu je neko vrijeme da dođe k sebi, ali velika praznina nastala je u njegovu srcu koju će biti teško popuniti. 

- Bilo je teško, još uvijek je. Ta neželjena i neugodna situacija u životu. Borio se moj tata s teškom bolešću već dugo. Teško je i ne mogu vjerovati da ga nema. Jedan veliki udarac za svakog čovjeka kad se takvo nešto dogodi. Nikad se u životu nisam osjećao tako loše i tužno. Trebalo mi je neko vrijeme da dođem k sebi. Polako uz trening i uz sve nove izazove dolazim k sebi i nekako želim tu tugu preokrenuti u još veći motiv. Želim sve sljedeće mečeve pobjeđivati za njega - rekao je Hrgović za kraj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi