Sport

Komentari 5

Hrvač Vidović pao je na doping testu, pronašli mu kanabinoide

Hrvač Vidović pao je na doping testu, pronašli mu kanabinoide

U uzorku biološkog materijala otkriveno je prisustvo zabranjene tvari delta-9- tetrahidrokanabinol (THC), koji se nalazi u kategoriji S8 na popisu zabranjenih sredstava

Hrvač Dragan Vidović (24) pao je na dopinškoj kontroli na prvenstvu Hrvatske za seniore u hrvanju grčko-rimskim načinom koje je održano 17. listopada u Gospiću, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Služba za antidoping HZJZ-a provela je na prvenstvu dopinšku kontrolu, a u uzorku biološkog materijala sportaša Dragana Vidovića otkriveno je prisustvo zabranjene tvari delta-9- tetrahidrokanabinol (THC), koji se nalazi u kategoriji S8 kanabinoidi Popisa zabranjenih sredstava 2020. Sportaš je 17. studenog obaviješten o nepovoljnom laboratorijskom nalazu," objavio je HZJZ.

Bilo je to prvo hrvačko natjecanje nakon duge pauze koja je uslijedila zbog epidemije Covida 19, a održano je pod posebnim epidemiološkim mjerama i bez gledatelja.

Vidović, koji je na prvenstvu osvojio treće mjesto u kategoriji do 60 kg, nije se ni na koji način očitovao, niti je tražio otvaranje uzorka B.

"Uzevši u obzir da je tvar pronađena u uzorku A sportaševog urina kvalificirana kao specificirana tvar prema Popisu zabranjenih sredstava 2020., sportašu je određena privremena suspenzija od dana 17. studenog 2020. Služba za antidoping HZJZ-a, u skladu s poglavljem 8 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZJZ-a, odlučila je iznijeti predmet pred Stegovno viijeće HZJZ-a," stoji u objavi HZJZ-a.

Najčitaniji članci