Obavijesti

Sport

Komentari 44

Varaždinac zna novog trenera Hajduka: Ne pokazuje emocije, miran je tip. A u Splitu je paljba

Varaždinac zna novog trenera Hajduka: Ne pokazuje emocije, miran je tip. A u Splitu je paljba

Nikola Tkalčić godinu i pol radio je s Jensom Gustafssonom, Šveđaninom koji je u petak postao novi trener Hajduka. Igrač Varaždina kaže kako on nije navikao na pritisak i da voli kombinatoriku

VIDEO

Na vruću trenersku stolicu Hajduka sjeo je Šveđanin Jens Gustafsson (42). Vodio je švedsku U-21 reprezentaciju, a posljednje četiri godine i pol godine bio je trener Norrköpinga.

Pod njegovim ravnanjem igrao je nogometaš Varaždina Nikola Tkalčić (31) od 2016. do 2018. godine, odnosno sezonu i pol. 

- Riječ je o vrlo smirenoj osobi, uostalom diplomirao je psihologiju. On je trener skandinavskog tipa s kojim uvijek možete popričati. Nikoga ne gleda svisoka i to mu je velika kvaliteta. Vjerujem da posjeduje nogometno znanje koje može pomoći Hajduku - rekao nam je Nikola koji je u redove švedskog prvoligaša stigao 2011. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi trener Hajduka

Za Norrrköping je u sedam godina sakupio 108 nastupa i postigao osam golova. No Tkalčić ne zna kako će Gustafsson reagirati na veliki pritisak u Hajduku i oko njega.

- Znamo kakva je atmosfera u Hajduku. Iz euforije se pada u depresiju. Ako kola krenu nizbrdo, začas imate veliki pritisak i to ne samo navijača, uprave, nego i medija, gotovo cijele dalmatinske regije. U Švedskoj treneri nisu izloženi sličnim pritiscima. Rade u miru i tišini pa će biti zanimljivo kako će se Gustafsson snaći u takvim situacijama gdje su treneri zbog lošeg rezultata izloženi pravoj paljbi sa svih strana - rekao nam je Tkalčić.

Kasnije je igrao za norveškog prvoligaša Sarpsborg 08 pa za norveškog drugoligaša Aalesund, gdje je bio na posudbi, dok je posljednji angažman prije prelaska u redove varaždinskog prvoligaša imao u švedskom drugoligašu Jönköpings Södri.

Ove sezone Tkalčić je s Varaždincima ispao iz 1. HNL, a gotovo cijelu sezonu muku je mučio ozljedama. 

Što se tiče Gustafssona, odnosno njegove trenerske filozofije, Tkalčić vjeruje da od nje neće odstupati. 

- On je sklon kombinatorici. Hajduk će pod njegovim ravnanjem sigurno igrati, neće tu biti prebacivanja igre i dugih lopti - dodao je 31-godišnji nogometaš rodom iz Konjšćine i istaknuo da Gustafsson nije naročito ekstravagantan lik.

- On ponekad uopće ne pokazuje emocije, tipičan je Skandinavac. Želim mu svu sreću u Hajduku jer je svojim radom zavrijedio takvu priliku - zaključio je Tkalčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'