Obavijesti

Sport

Komentari 12

Hrvat rekao ono što mnogi misle: Pa Europsko prvenstvo već je sad neregularno...

Hrvat rekao ono što mnogi misle: Pa Europsko prvenstvo već je sad neregularno...

Ne možete živjeti u staklenom zvonu, igrači hodaju, udišu zrak, bez obzira što smo se distancirali, nosili maske i pazili, dogodilo se da imamo četiri igrača koja su otpala u ovom trenutku, rekao je izbornik BiH Ivica Obrvan uoči početka EP-a u rukometu

VIDEO

Još tri dana ostala su do početka Europskog prvenstva u Slovačkoj i Mađarskoj, a izbornici muku muče s izostancima te i dalje ne znaju na koga će sve moći računati.

Pokretanje videa...

Rukometaši uoči Croatia kupa VIDEO

Velike glavobolje stvorila im je korona koja je umiješala svoje prste i gotovo svakoj reprezentaciji iz pogona izbacila nekoliko igrača. Hrvatska će prvi susret protiv Francuske gotovo sigurno igrati bez Luke Cindrića i Domagoja Duvnjaka, srpsku reprezentaciju pokosio je korona virus, velike probleme imaju i Crnogorci. Nitko ne može mirno spavati. Negativni testovi počeli su se slavili poput dobitka na lotu.

Stockholm: Tuga rukometaša Hrvatske nakon izgubljene utakmice u finalu rukometnog EP

Neki igrači već su se pobunili i smatraju kako natjecanje u ovakvim okolnostima samo šteti rukometu. Korona je ta koja diktira omjer snaga i zapravo je nemoguće planirati taktičke postavke i uigravati nešto u ovakvim uvjetima. Sada je istupio i hrvatski trener Ivica Obrvan koji rukometni kruh zarađuje na klupi PPD Zagreba i BiH.

Obrvan je za prvi krug ostao bez četvorice igrača i jedan je od prvih izbornika koji se ne libi reći ono što je jasno svakome tko prati zbivanja. Ovaj Euro je neregularan. 

Zagreb: PPD Zagreb i Montpellier susreli se u 6. kolu rukometne Lige prvaka

- Ovo zadnje s testiranjem, s moga kuta gledanje, ludila s kojima smo suočeni zadnjih 20-ak dana, svakodnevnim testiranjem, psihozom iščekivanja rezultata, pozitivno-negativno, može trenirati, ne može trenirati, odlazak u Osijek, otišli smo pozitivni, vratili se s potencijalno dvije zaraze. Ja iskreno kažem, očekivao sam ovako tešku situaciju i bio sam pesimist po pitanju ove zaraze, živjeli smo u vremenu kada se epidemiološka briga oko nas nije poštivala, ne samo ovdje nego svugdje. Zima je, ljudi koji su se kretali oko nas nisu možda najbolje poštivali epidemiološke mjere. Ne možete živjeti u staklenom zvonu, igrači hodaju, udišu zrak, bez obzira što smo se distancirali, nosili maske i pazili, dogodilo se da imamo četiri igrača koja su otpala u ovom trenutku, vrlo bitna četiri igrača koji su prošli trenažni proces - kazao je Obrvan uoči odlaska u Slovačku.

BiH je trebala igrati pripremnu utakmicu protiv Hrvatske u Osijeku u sklopu Croatia Cupa, ali morala je sve otkazati zbog Covida. Obrvanovi izabranici tako bez ijedne pripremne odlaze u Bratislavu gdje ih za tri dana očekuje utakmica prvog kola protiv Švedske. Za prolazak u drugi krug borit će se i protiv Španjolske te Češke.

Sarajevo: Konferencija za medije rukometne reprezentacije BiH

- Nažalost, to je tako. Ja bih se usudio reći da je ovo prvenstvo Europe već u ovom trenutku neregularno, ne samo za BiH već za sve. Ovo što mi prolazimo sada prolaze i ostali, a čak i gore Crna Gora i Srbija. I Hrvatska ima nekolicinu zaraženih. Prvenstvo će se igrati, ali ja ne smatram da će ono donijeti nešto dobro rukometu - kazao je Obrvan.

No, kao da je ikada ljude iz EHF-a zanimalo ono što misle izbornici i igrači. Bitno je samo da se igra rukomet i vrti novac. I u ovome trenutku to samo njima ide u korist. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi