Obavijesti

Sport

Komentari 4

Hrvat u praškoj Slaviji: Kinezi u Pragu kupuju čak i stadione

Hrvat u praškoj Slaviji: Kinezi  u Pragu kupuju čak i stadione
3

Marko Alvir od siječnja nosi dres novog češkog prvaka. Slavia se pojačala Dannyjem, Halilom Altintopom i Rotanom, a prije mjesec dana osvojila je četvrti naslov prvaka od češke samostalnosti

VIDEO

Kinezi su odlučili puno ulagati. Doveli su tri poznata igrača, ali tu se ne misle zaustaviti, kaže nam Marko Alvir (22), Hrvat koji nosi dres novog češkog prvaka, Slavije iz Praga.

Prije mjesec dana Slavia je osvojila četvrti naslov prvaka od češke samostalnosti.

Uzeo je klub iz Praga prvi naslov nakon osam godina, a kineski vlasnici žele ulazak u skupine Lige prvaka. Za Slaviju su posljednjih dana potpisali Portugalac Danny, Halil Altintop i Ruslan Rotan.

- Danny još nije na treninzima, a s Rotanom i Altintopom sam se upoznao. S njima idemo po Ligu prvaka - rekao je Alvir, koji je u siječnju ove godine u Slaviju stigao iz Domžala za odštetu od 450.000 eura.

- Zadovoljan sam ovdje, samo me muči što još nisam debitirao. Imao sam problema s ozljedom, pa sam igrao samo u prijateljskim utakmicama. Uvjeti su doista sjajni. Imao sam dobar ugovor u Domžalama, ali Slavia je baš sjajno posložena otkad su vlasnici Kinezi - dodaje bivši dinamovac Alvir.

U Dinamu su ga vodili Jozo Bandić i Igor Cvitanović. Čuje se s nekim bivšim suigračima iz mlađih dana.

- Baš 4. srpnja igramo prijateljsku utakmicu protiv Celtica. Vidjet ću se s velikim prijateljem Jozom Šimunovićem. Potom idemo na pripreme u Austriju. Vjerujem da možemo do skupina Lige prvaka - rekao je veznjak češkog prvaka.

Prije dvije godine većinski je vlasnik Slavije postala kineska energetska kompanija.

- Lani su i kupili stadion koji je bio gradski. Za Eden Arenu dali su 40 milijuna eura. To je sad stadion Slavije - završio je Alvir, koji se nada da će zaigrati uz zvijezde Dannyja i Rotana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići