Sport

Komentari 647

Uplakani heroji: Karačić i Šego odveli Hrvatsku do polufinala!

Uplakani heroji: Karačić i Šego odveli Hrvatsku do polufinala!

Hrvatska je u polufinalu! Slavili su naši rukometaši 25-24 u dramatičnoj završnici protiv zaista jake Njemačke, protiv zaista agresivne obrane protiv zaista sjajnog protivnika. Halo, Stockholm

Hrvatska rukometna reprezentacija je među četiri najbolje reprezentacije Europe! Pobijedili su Njemačku 25-24 nakon velike drame u Beču pred tribinama koje su vrvile crveno-bijelim kockicama. Još su nam jednom, po tisućiti put masirali živce, izvlačili u 60 minuta sve emocije hrvatskih navijača i onda na kraju još jednom na površinu izvukli taj - ponos. 

Borba i prkos vratili su Hrvate iz onih neugodnih minusa. Padao je snijeg u Beču, ali nitko u dvorani nije htio osjetiti minus pet, a nisu niti igrači. Pokazali su to. 

Sada Hrvatskoj na putu za Stockholm više ne stoji nitko. I ako izgubimo od Češke i Španjolske, bolji smo od Njemačke, Austrije i Bjelorusa u međusobnim ogledima. Dosanjali smo Švedsku, sada ostaje dosanjati medalju. A nešto onako u prsima sluti da ćemo dosanjati i onu koju još nismo vidjeli - kontinentalnu zlatnu.

Pobjedu je Hrvatskoj donio gol Igora Karačića minutu i pol prije kraja, te obrana Marina Šege 13 sekundi prije kraja.  Kod Hrvatske je Igor Karačić zabio 7 golova, a Domagoj Duvnjak je imao pet pogodaka, dok je Nijemce predvodio Gensheimer s 4 gola. 

 

Najčitaniji članci