Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvati su prvi u Europi u bazenu!

Hrvati su prvi u Europi u bazenu!

Vaterpolisti se tako priključuju nogometašima koji su već neko vrijeme u pogonu, ali dok njima dolazak ljeta i visokih temperatura nije saveznik, vaterpolistima upravo jest

VIDEO

Prije desetak dana Hrvatska je organizirala prvu međudržavnu vaterpolsku utakmicu nakon svekolike pandemije korona virusa. U Dubrovnik je stigla Crna Gora, a "barakude" postale prvi hrvatski reprezentativni kolektiv koji se okupio i zaigrao u "novom normalnom".

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski vaterpolisti na treningu

Pokretanje videa...

01:16

Danas, pak, Hrvati postaju još po nečemu prvi u Europi. Četvrtfinalnim utakmicama Primorja i Jadrana te Solarisa i Mornara započinje Prvenstvo Hrvatske. Točno 109 dana otkako se u zemlji olimpijskih, svjetskih i europskih prvaka odigrala posljednja službena utakmica.

Regionalnog prvaka dobit ćemo u luci u Dubrovniku? 'To bi bilo fantastično i reklama za sve...'
Regionalnog prvaka dobit ćemo u luci u Dubrovniku? 'To bi bilo fantastično i reklama za sve...'

Dok su ostale vaterpolske velesile već "bacile ručnik" i završile svoja domicilna natjecanja, Hrvatskom vaterpolskom savezu takvo što nije bilo ni na kraj pameti, čak ni kad je bio vrhunac pandemije. Mađarska, Italija, Španjolska, Crna Gora, Srbija, Francuska, Rusija... Svi su odlučili da se neće upuštati u organizaciju nečega za što nema potpune garancije, dok će uz Hrvate za nacionalne prvake igrati još Grci i, izvjesno, Nijemci.

Vaterpolisti se tako priključuju nogometašima koji su već neko vrijeme u pogonu, ali dok njima dolazak ljeta i visokih temperatura nije saveznik, vaterpolistima upravo jest. Godinama već zazivamo vaterpolo na otvorenom, u svom prirodnom staništu, a ovo je uslijed pandemije ispala idealna prilika. Neki su, poput dubrovačkog Juga, otišli još malo dalje. Dubrovčani, naime, planiraju završnicu Regionalne lige organizirati u morskoj luci Porat.

Jug ostaje bez dvojice igrača, razmišljaju o sjajnom Japancu
Jug ostaje bez dvojice igrača, razmišljaju o sjajnom Japancu
Zoran Bajić produžio s Mladosti: Ostaje trener još dvije godine
Zoran Bajić  produžio s Mladosti: Ostaje trener još dvije godine

- Za razliku od drugih sportova, mi smo odlučili nastaviti natjecanje tijekom ljeta jer smatramo da je to izuzetno važno za naš sport, ali i za igrače, posebno za reprezentativce. Prvenstvo ćemo pokušati što je više moguće igrati na otvorenom i nadamo se da će nam epidemiološka situacija omogućiti da se sve utakmice odigraju uz prisustvo gledatelja - rekao je glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza Renato Živković.

Prođe li sve prema planu, prvaka ćemo najkasnije dobiti 2. srpnja kada je zakazana eventualna majstorica finalne serije. Dotad, počevši od danas, u vodu uskaču Primorje, Jadran, Solaris i Mornar, sutra Jug i Galeb, a u petak Mladost i POŠK. Jugaši i mladostaši obje će utakmice, zbog smanjenja troškova svojih protivnika, igrati kod kuće. Četvrtfinala se igraju na dvije utakmice (moguć i remi), polufinala na dvije pobjede, a finalna na tri.

Četvrtfinale Prvenstva Hrvatske - prve utakmice

Srijeda, 24. lipnja:

  • Primorje EB - Jadran Split (20:00)
  • Solaris - Mornar BS (20:00)

Četvrtak, 25. lipnja

  • Galeb MR - Jug AO (19:00, Dubrovnik)

Petak, 26. lipnja

  • POŠK - Mladost (20:45, Zagreb)

 

Četvrtfinale Prvenstva Hrvatske - uzvrati

Petak, 26. lipnja

  • Jug AO - Galeb MR (11:00)

Subota, 27. lipnja

  • Mladost - POŠK (10:30)
  • Jadran - Primorje EB (18:30)
  • Mornar BS - Solaris (20:30)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'