Obavijesti

Sport

Komentari 11

Hrvati uzeli svoj prvi Masters! Pavić i Mektić na vrhu svijeta: 'Ne mogu otkriti pravu tajnu...'

Hrvati uzeli svoj prvi Masters! Pavić i Mektić na vrhu svijeta: 'Ne mogu otkriti pravu tajnu...'

Prvi put sam bio broj jedan desetak tjedana. Nadam se da sad mogu i duže. Prvi smo i na renkingu parova. Zaslužujemo to. Nadam se da možemo nastaviti ovako, rekao je Mate Pavić nakon osvajanja Miamija

VIDEO

Najbolji svjetski teniski par u 2021., hrvatski reprezentativci Nikola Mektić i Mate Pavić postali su pobjednici Miami Opena, nakon što su u subotnjem finalu nadigrali Britance Daniela Evansa i Neala Skupskog sa 6-4, 6-4 za 75 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:53

Mektiću i Paviću je ovo bilo peto zajedničko finale, prvo na turniru Masters 1000 serije u kojem su došli do četvrtog naslova u ovoj sezoni. Ujedno su postali prvi Hrvati koji se mogu pohvaliti naslovom u paru na Miami Openu, a do njega su došli na uvjerljiv način, bez izgubljenog seta.

ATP 500 - Rotterdam Open

Početak finala nije im išao na ruku, jer je u petom gemu britanska kombinacija došla do 'breaka' kad je na odlučujućem poenu Pavić napravio dvostruku pogrešku. No, već u sljedećem gemu se iskupio nizom odličnih reterna kojima je slomljen servis Dana Evansa za izjednačenje na 3-3. Do kraja seta Mektić i Pavić su dominirali, imali dvije prilike za 'break' u osmom gemu, a ponovno su slomili Evansov servis u desetom gemu i iskoristili prvu set-loptu.

U drugom setu prilika za 'break' nije bilo sve do desetog gema, u kojem su Nikola i Mate ponovno spojili nekoliko sjajnih reterna i iskoristili prvu meč-loptu za njihov najveći zajednički trofej.

- Ovo nam je prvi zajednički Masters 1000 naslov. Puno nam to znači. Meč je bio odličan. Oni su imali su 'break' viška u prvom setu, nije bilo nimalo lako. Zadovoljni smo kako smo odigrali - rekao je Mate Pavić nakon dvoboja koji mu je donio povratak na čelno mjesto ATP ljestvice igrača parova.

- Prvi put sam bio broj jedan desetak tjedana. Nadam se da sad mogu i duže. Prvi smo i na renkingu parova. Zaslužujemo to. Nadam se da možemo nastaviti ovako - prokomentirao je Splićanin povratak na vrh ATP ljestvice.

ATP 500 - Rotterdam Open

U 28. ovosezonskom nastupu Mektić i Pavić su stigli do 25. pobjede (25-3) i uvjerljivo su najbolji par u 2021.

- Ne mogu vam otkriti pravu tajnu, ali mogu reći da je zadovoljstvo igrati s ovim dečkom. Odlično se slažemo na terenu i izvan njega - odgovorio je Nikola Mektić na pitanje o tajni uspješnosti drugog hrvatskog para koji je osvojio naslov na Masters 1000 turniru.

Mektić je bio dio i prvog para, kad je s Frankom Škugorom osvojio pobjednički trofej u Monte Carlu prije dvije godine. Upravo je Monte Carlo nova stanica za Nikolu i Matu. 

- Novi veliki turnir. Svaki Masters 1000 je motivacija. Nadam se da ćemo zadržati fokus i nastaviti pobjeđivati - zaključio je 32-godišnji Zagrepčanin.

Mektić i Pavić su za naslov u Miamiju zaradili 1000 bodova, a podijelit će novčanu nagradu od 81.000 američkih dolara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica