Sport

Komentari 1

Hrvatica u All-Star ekipi! Ana Debelić najbolja pivotkinja Eura

Hrvatica u All-Star ekipi! Ana Debelić najbolja pivotkinja Eura

Naša Rabljanka odigrala je sjajan turnir, kako u obrani, tako i u napadu. S 19 golova iz 22 pokušaja u šest utakmica peti je strijelac naše reprezentacije iza Mičijević (32). Larisse Kalaus (23), Blažević (22) i Krsnik (20)

S obzirom na sve što su Hrvatice pokazale na Euru u Danskoj, barem jedna morala je biti "zicer" za mjesto u najboljoj ekipi turnira. A to je Ana Debelić (26) koja je, prema glasovima navijača (40 posto) i EHF-ovog žirija (60), najbolja pivotkinja na Euru.

POGLEDAJTE VIDEO: Poslušajte pjesmu za rukometašice

Naša Rabljanka odigrala je sjajan turnir, kako u obrani, tako i u napadu. S 19 golova iz 22 pokušaja u šest utakmica peti je strijelac naše reprezentacije iza Mičijević (32). Larisse Kalaus (23), Blažević (22) i Krsnik (20). Posebno je nadahnuta bila kada je bilo i najpotrebnije, protiv Njemačke sa 6/6. Makar, njenim golovima počeli smo lomiti Mađarsku u prvom kolu, dok je Norvežankama zabila pet od pet.

Uz Anu, kao jedinu Hrvaticu, u All-Star postavi još su tri Norvežanke, Nora Mork (desna vanjska) koja će biti i najbolji strijelac Eura drugi put, čime će ispisati povijest, Stine Oftedal (srednja vanjska) te Camilla Herrem (lijevo krilo). Tu su i dvije Dankinje, Sandra Toft na golu te Line Haugsted kao najbolja obrambena igračica, zatim Ruskinja Vladlena Bobrovnikova (lijeva vanjska) te Jovanka Radičević iz Crne Gore na desnom krilu. Francuskinje? EHF je ušao malo i u kompenzaciju pa je od njih iskočilo samo jedno ime i to kao MVP turnira Estelle Nze Minko, o čemu bi se dalo raspravljati...

Najčitaniji članci