Obavijesti

Sport

Komentari 5

Hrvatice danas mogu izboriti Eurobasket: Evo gdje ih gledati

Hrvatice danas mogu izboriti Eurobasket: Evo gdje ih gledati
2

Na putu im stoji Njemačka (15:30, SPTV) i pobjeda znači potvrdu plasmana, a eventualni poraz iščekivanje ostalih rezultata. Njemačku smo još tamo u studenom 2019. godine pobijedili u Zaboku 93-86

VIDEO

Nakon šest godina hrvatska ženska košarka danas se može vratiti na veliko natjecanje. Zadnji su put Hrvatice na takvom - Eurobasketu - igrale 2015. godine, a 40 ih minuta u balonu u Rigi dijeli od ovogodišnjeg Eurobasketa koji se u lipnju igra u Francuskoj i Španjolskoj.

Na putu im stoji Njemačka (15:30, SPTV) i pobjeda znači potvrdu plasmana, a eventualni poraz iščekivanje ostalih rezultata. Njemačku smo još tamo u studenom 2019. godine pobijedili u Zaboku 93-86, a u odnosu na to doba Hrvatska je danas jača za Mariju Režan, a Njemice slabije za jednu od dvije igračice iz WNBA lige, Satou Sabally koja je tada zabila 33 koša.

- Ono što znamo, jest da Gülich ima problem s korona virusom, a Sabally je ozlijedila zglob. To su im sigurno dvije najbolje igračice, obje iz WNBA-a, a u europskom dijelu sezone Gülich igra u Valenciji, a Sabally u Fenerbahčeu. Time nam je situacija olakšana, međutim, velika bi greška bila kad bismo pomislili ‘lako ćemo’ i onda tu prednost pretvorili u minus, ako se opustimo. To se ne smije dogoditi jer Njemice imaju dosta dobru ekipu i bez njih, dobro trče, fanatično se bore i moramo ih respektirat - poručio je uoči utakmice izbornik Stipe Bralić.

I on je bio među onima koji je osjetio sve nelogičnosti i probleme koje nosi korona virus. Uoči puta za Latviju njegov je serološki test pokazao postojanje antitijela, a PCR, onaj koji odlučuje može li na u zrakoplov i na put, pozitivan. Pa je Bralić morao čekati da i PCR postane negativan kako bi mogao put Latvije gdje se reprezentaciji priključio večer uoči utakmice.

- Situacija je dosta neobična, bio mi je ovo prvi i jedini trening prije utakmice. Sigurno je da taj zadnji trening nije punog intenziteta, više se svodi na šutiranje, a prošli smo i igru 5 na 5, no situacija je zaista nesvakidašnja. Ipak, moramo se tome prilagoditi. Atmosfera u ekipi je dobra, cure su dobro raspoložene - rekao je Bralić koji je odmah i odabrao 12 igračica za utakmicu.

- Bio sam cijelo vrijeme u koordinaciji s kolegama trenerima koji su ipak odradili većinu treninga i otpale su one najmlađe: Ivana Ujević i Anđela Marić (r. Katavić, op.a.). Sigurno je da im je ovo velika škola i iskustvo. Ja bih najradije da sve igraju, ali to je nemoguće. Šteta je da je otkazana utakmica protiv Makedonije jer bi tada sve dobile priliku odigrati.

  • Andrijana Cvitković 
  • Ana-Marija Begić 
  • Klaudia Periša
  • Mia Mašić 
  • Ivana Dojkić
  • Iva Slonjšak
  • Lea Miletić
  • Ivana Tikvić
  • Marija Režan
  • Ružica Džankić
  • Ana Petrak
  • Josipa Silov
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe