Obavijesti

Sport

Komentari 19

Hrvatice izgubljenim loptama gurnule Španjolke do slavlja

Hrvatice izgubljenim loptama gurnule Španjolke do slavlja
1

Nakon tijesne pobjede nad Mađarskom u utorak, hrvatska ženska rukometna reprezentacija nije uspjela slaviti u 2. kolu EP-a. Bolje su bile Španjolke 25-21

VIDEO

Hrvatske rukometašice upisale su prvi poraz u skupini C Europskog prvenstva koje se od 4. do 16. prosinca igra u Srbiji. Bolje su od odabranica Vladimira Canjuge bile Španjolke rezultatom 25-21.

Hrvatske rukometašice vrlo su se dobro držale s favoriziranim Španjolkama, ali je nedostajalo možda malo više odlučnosti u nastavku utakmice kada su se vratile od -3 do izjednačenja, te imale nekoliko prilika za vodstvo u samoj završnici susreta.

U prvom poluvremenu Hrvatska je po drugi put na susretu povela (6-5), ali to je ujedno bilo i posljednje vodstvo Canjuginih izabranica, koje su nakon toga primile osam, a postigle svega četiri gola do poluvremena (13-10).

U nastavku su se naše rukometašice vrlo brzo vratile u utakmicu, te kod 19-19 imale priliku za vodstvo. Međutim, pogreške u napadu, a potom i u obrani, bile su razlog što je do kraja susreta Španjolska postigla šest, a Hrvatska tek dva pogotka.

Nepotrebna dva isključenja u 52. i 53. minuti utakmice koštala su našu reprezentaciju poraza u ovom susretu, u kojem su možda mogle barem do boda.

U konačnici je Hrvatska imala čak 24 izgubljene lopte (!?), dok je Španjolska upisala 11 manje, te drugim slavljem u skupini izborila drugi krug Eura.

Recimo i da je najbolja igračica susreta bila Španjolka Gonzalez Mangue sa sedam pogodaka iz 10 pokušaja, dok je kod naših Zebić također postigla sedam iz devet udaraca prema vratima.

- Znali smo da će biti vrlo teško igrati protiv Španjolske i nažalost napravili smo nepotrebne pogreške. Imali smo 23 tehničke pogreške i 13 promašenih šuteva, a to je previše. Rekao sam curama prije utakmice da pokušaju zadržati razinu igre s utakmice protiv Mađarske, ali imali smo previše pogrešaka u napadu. Nadam se boljem nastupu u zadnjem kolu - rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

- Imali smo puno tehničkih grešaka, ali to je dio igre. Na kraju smo izgubili jer nismo mogli izdržati psihički. Možda je Španjolska na kraju željela malo više pobjedu od nas, a i mi nismo na kraju imali povjerenje u sebe da ih možemo pobijediti - rekla je Kristina Elez, te zaključila:

- Nadam se da ćemo zaboraviti utakmicu protiv Španjolske i koncentrirati se na sljedeći susret. Naš cilj je izboriti drugi krug.

Posljednji susret skupine naše rukometašice igraju za dva dana protiv Njemačke.

Europsko prvenstvo rukometašica, 2. kolo:

Skupina C:

Njemačka - Mađarska 21-24

Španjolska - Hrvatska 25-21

Skupina D:

Crna Gora - Rusija 30-27

Rumunjska - Island 22-19

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti