Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatice nakon velikog uspjeha: Mnoga smo ljeta uložili za ovo

Hrvatice nakon velikog uspjeha: Mnoga smo ljeta uložili za ovo

Sad je prvi zadatak pred nama pripremiti se za Mađarsku koje su nam sljedeće suparnice. Pripremit ćemo se najbolje što možemo, nastojati da ne bude baš neka velika razlika i da cure odigraju to bez stresa, rekao je izbornik Kunac

Prvi put u povijesti hrvatska ženska reprezentacija igrat će u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Uspjele su to Jadranske sirene ostvariti u Spaladium areni pobijedivši Rumunjsku 15-6 te se tako pozicionirale među osam najboljih reprezentacija u Europi.

Barakude, sad napokon imate konkurenciju: Hrvatice će prvi put u povijesti igrati četvrtfinale
Barakude, sad napokon imate konkurenciju: Hrvatice će prvi put u povijesti igrati četvrtfinale

- Mi jesmo svoj posao odradili, ali tu ne mislimo stati - rekao je izbornik Aljoša Kunac.

Imaju Hrvatice još dvije utakmice za odigrati do kraja skupine, no protiv velesila Mađarske i Grčke realnost su dva uvjerljiva poraza. Hrvatska realnost nije ni polufinale preko Italije, ali cilj je već ispunjen.

- Bit će tu još utakmica u borbi za poredak od 5. do 8. mjesta gdje možemo tražiti još neku pobjedu. Sad je prvi zadatak pred nama pripremiti se za Mađarsku koje su nam sljedeće suparnice. Pripremit ćemo se najbolje što možemo, nastojati da ne bude baš neka velika razlika i da cure odigraju to bez stresa.

Europsko prvenstvo u vaterpolu za žene, Hrvatska - Rumunjska

Matea Skelin bila je najefikasnija igračica protiv Rumunjske s četiri gola.

- Mnoga smo ljeta uložili u ovo, posvetili se treninzima, vaterpolu. Ono protiv Nizozemske u 1. kolu je bilo najlošije zapravo u prvoj četvrtini, iako jasno da su one bolje. Nismo još gotove, nadamo se mi još kojoj pobjedi ovdje, zašto ne.

Prva golmanica Alexandra Ratković dodala je:

- Nakon Njemačke smo bili svjesne da mi to možemo. Znali smo da je Rumunjska slabija od Njemačke, međutim, nismo u utakmicu ušle kako smo trebale. Trener je to prepoznao, pozvao time-out, postavio što i kako dalje.