Obavijesti

Sport

Komentari 6

Hrvatice pružile sjajan otpor Talijankama, no ipak izgubile

Hrvatice pružile sjajan otpor Talijankama, no ipak izgubile
1

Hrvatska je u Tbilisiju ostvarila jednu pobjedu, 3-1 protiv Gruzije, te dva poraza, po 2-3 od Bjelorusije i Italije, a u susretu drugoga kruga u utorak će igrati protiv Nizozemske

VIDEO

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u susretu je 3. kola skupine B na Europskom prvenstvu u Tbilisiju izgubila od Italije sa 2-3 (23-25, 21-25, 25-19, 25-10, 11-15) i tako natjecanje u skupini završila na trećem mjestu.

Protiv najjače reprezentacije u skupini Hrvatska je odigrala ravnopravan susret, no u završnicama prvog i drugog seta nisu imale dovoljno koncentracije kako bi ih riješile u svoju korist, a nakon odličnog povratka u trećem i četvrtom setu u petom nisu imale snage za potpuni preokret.

Čitav prvi set protekao je u rezultatskom egalu, najveću prednost imala je Hrvatska kada je povela sa 16-12 zahvaljujući seriji odličnih servisa Ane Grbac. No, Talijanke su uzvratile serijom 10-3 kojom su preokrenule situaciju i povele sa 23-20. U tom ključnom periodu prvog seta zakazao je prijem servisa, a onda je i Grbac odigrala nekoliko lošijih lopti prema našim najboljim smečericama Katarini Barun-Šušnjar i Samanti Fabris.

Talijanke su vodili tijekom čitavog drugog seta, sredinom te dionice odvojile su se na 15-10 serijom dobrih servisa Orro. Ipak, Hrvatska se uspjela primaknuti na 20-19, ali nije uspjela ostvariti preokret.

S osvojena prva dva seta Talijanke su osigurale prvo mjesto u skupini koje izravno vodi u četvrtfinale, pa su u nastavku dvoboja možda i podsvjesno odigrale nešto opuštenije. Hrvatska je to znala iskoristiti, u trećem setu ključnom se pokazala nova serija servisa Grbac kojom je odvela našu reprezentaciju od 15-14 do 19-14. Grbac je u toj seriji pogodila dva asa.

Četvrti je set protekao u potpunoj dominaciji Hrvatske, već do prvog tehničkog "time-outa" bilo je 8-2, a kod rezultata 10-6 na servis je stigla Beta Dumančić koja je ostvarila osam poena zaredom. Dumančić je često "gađala" talijanskog libera Parrochialle koja je u nekoliko navrata vrlo loše reagirala.

Nažalost, u petom setu  se nije nastavila igra iz četvrtog, Talijanke su odmah povele sa 4-1, na promjeni strana vodile sa 8-5 te nisu dopustile bilo kakvo približavanje Hrvatica.

Hrvatska je u Tbilisiju ostvarila jednu pobjedu, 3-1 protiv Gruzije, te dva poraza, po 2-3 od Bjelorusije i Italije, a u susretu drugoga kruga u utorak će igrati protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine D Nizozemske. Nizozemska je u izravnom dvoboju za drugo mjesto svladala Češku sa 3-1 (25-21, 25-15, 21-25, 25-22).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora