Obavijesti

Sport

Komentari 16

Hrvatska bez veze na Kosovo i Finsku: Nema ni Luke ni Ivana

Hrvatska bez veze na Kosovo i Finsku: Nema ni Luke ni Ivana
5

Nakon Luke Modrića, za kvalifikacijske utakmice SP-a protiv Kosova i Finske otpao je i Ivan Rakitić, a potencijalne zamjene uopće ne igraju u klubovima. Puno problema ima i u obrani...

VIDEO

Možda je bolje da ne nosim mobitele, samo ću saznati da je još netko ozlijeđen, rekao je Ante Čačić nakon što je objavio da je za utakmice protiv Kosova i Finske ostao i bez Ivana Rakitića.

Sat vremena kasnije, na okupljanju reprezentacije, izbornika je dočekala vijest kako je upitan i stoper Vedran Ćorluka.

Srećom, kasniji pregled magnetskom rezonancijom pokazao je da Ćorluka nema novih problema te će moći nastupiti protiv Kosova i Finske. Izbornik Čačić ipak je Ćorluku poštedio treninga u ponedjeljak.

Modrić i Lovren već su prije otpali zbog ozljeda, a izbornik je za Rakitića doznao u nedjelju oko ponoći, pa je pozvao Domagoja Antolića.

- Ivan ima problema s Ahilovom tetivom - kaže izbornik Čačić.

Doznajemo da veznjak Barcelone, koji nije ušao u igru na gostovanju kod Celte, bolove u tetivi trpi već 20-ak dana. Sad ga u Barceloni čekaju terapije. Bolovi su prejaki, Raketa ne može ni potrčati bez bolova i zato će propustiti Kosovo i Finsku.

Ako sve bude u redu, ako terapija bude išla prema planu, možda Ivan Rakitić bude spreman za iduću utakmicu Barcelone u španjolskom prvenstvu.

Raketa, naravno, neće forsirati povratak. Najvažnije je da zaliječi ovu ozljedu i da bude spreman za domaću kvalifikacijsku utakmicu protiv Islanda u studenom.

Hrvatska je ostala bez dva možda krucijalna igrača, izbornik Čačić ima puno briga, ali ne napušta ga optimizam.

- Ma bit će to sve dobro - ponavljao je Ante, koji vjeruje kako će Hrvatska ispuniti svoj imperativ i kako će ovaj tjedan završiti sa šest bodova.

Milan Badelj siguran je u veznom redu, Luku Modrića trebao bi zamijeniti Mateo Kovačić, ali pitanje je tko će zaigrati umjesto Ivana Rakitića.

Marcelo Brozović je u cijelom rujnu odigrao samo 45 minuta u Interu, Marko Rog nema ni minutu u Napoliju nakon odlaska iz Dinama, a Antolić će teško dobiti priliku u prvih 11. Čačić ima samo dva dana da smisli rješenje za Kosovo.

Brozović je protiv Turske u Zagrebu odigrao 30-ak minuta i, najblaže rečeno, potpuno je razočarao.

- Što se tiče Brozovićeva ulaska protiv Turske, on uglavnom ima takve reakcije, nije to bilo samo protiv Turske. Tim gestama nije pokazao nešto zbog čega bih mu ja, s obzirom na to da ga poznam, pridavao epitet zločestoće ili nešto slično - rekao je izbornik, koji je pohvalio igru u nedjeljnom derbiju.

Inače, dan prije okupljanja Čačić je još jedanput pogledao i sažetak ispadanja Hrvatske od Portugala na Euru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana