Obavijesti

Sport

Komentari 59

Hrvatska će do kraja 1. kruga preletjeti čak 6500 kilometara

Hrvatska će do kraja 1. kruga preletjeti čak 6500 kilometara
1

Hrvatska baza smještena je 60-ak kilometara od Sankt Peterburga, u mjestu Iličevo, odande će odlaziti na utakmice, tamo će se nakon njih vraćati. Više od 1600 kilometara preletjet će na putu za prvu utakmicu

VIDEO

Avion, hotel, trening, utakmica, hotel, avion, trening, avion, hotel... Tako će nekako izgledati raspored aktivnosti hrvatskih nogometaša tijekom SP-a u Rusiji. Počevši od ponedjeljka ujutro, kad je zakazan let za Sankt Peterburg.

I prije četiri godine u Brazilu bilo je muka s dalekim putovanjima, a sad se igra u još većoj zemlji, najvećoj na svijetu... Pa će i putovanja biti još dalja, još napornija, uzimat će igračima još više energije. Počevši od putovanja od Zagreba do prvog odredišta, kampa u resortu Šumska rapsodija, pa do kraja natjecanja po skupinama, hrvatska ekspedicija preletjet će 6500 kilometara!

Hrvatska baza smještena je 60-ak kilometara od Sankt Peterburga, u mjestu Iličevo, odande će naša reprezentacija odlaziti na utakmice, tamo će se nakon njih vraćati. Više od 1600 kilometara preletjet će na putu za prvu utakmicu, u Kalinjingradu, i natrag. Gotovo 1800 kilometara prijeći će zbog druge utakmice, Argentine u Nižnjem Novgorodu, a najbrže će doći do Rostova na Donu, do kojeg ima tek nešto više od 600 kilometara u jednom smjeru. Doda li se tome i gotovo 2000 kilometara, koliko će “kockasti” proputovati od Zagreba do Sankt Peterburga, dolazi se do zaista ogromne količine kilometara.

Dakle, u onim rijetkim trenucima kad ne budu igrali, trenirali i letjeli, naši će se nogometaši morati odmarati. Međutim, i tu će naići na ozbiljnog protivnika. Njegovo ime je “vječni dan”.

- U lipnju u tom dijelu Rusije dan traje nekih 16-17 sati, a ovo preostalo vrijeme je sumrak, kao kod nas pred kišu - objasnio je Ivica Križanac, koji je šest godina bio stanovnik Sankt Peterburga.

Već su spremne maske za oči, koje će pomoći kod spavanja, ozbiljno će se morati pristupiti i problematici zamračivanja soba... Morat će izbornik Dalić i njegovi suradnici voditi brigu o “milijun” detalja, ali na neke jednostavno nije moguće utjecati.

- Manji je problem što letiš negdje satima, puno je veći to što mijenjaš vremenske zone, razlika je i po sedam sati - kaže Križanac.

U Sankt Peterburgu, odnosno Iličevu, na dan dolaska hrvatske delegacije grijala su 23 stupnja, a za subotu u Kalinjingradu najavljena su 24 stupnja, a slično bi trebalo biti i za preostale dvije utakmice...

Pripreme su, dakle, gotove. Vrijeme je da se krene na put. Ostaje samo vjerovati da će tih 6500 kilometara biti - samo početak. Ne bi bilo loše putovati još malo. Recimo, na osminu finala, četvrtfinale, polufinale... I tako dalje. Poletite, “kockasti”!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske