Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatska deklasirala Kinu: 'Ima puno prostora za napredak'

Hrvatska deklasirala Kinu: 'Ima puno prostora za napredak'

Hrvatska će u subotu u novom dvoboju, ovaj put u Opatiji, dočekati Kinu pa potom slijede natjecateljske utakmice

VIDEO

Hrvatski košarkaši posljednjih dana bruse formu za treći krug pretkvalifikacija za EuroBasket gdje ih čekaju po dvije utakmice protiv Luksemburga i Irske. Izbornik Josip Sesar lišen je usluga najboljih igrača Luke Božića, Marija Hezonje, Andrije Žižića, Dominika Mavre, kao i NBA igrača koji imaju ograničen broj dana s reprezentacijom te Luke Šamanića i Karla Matkovića koji su na Ljetnoj ligi, no okupio je respektabilnu šesnaestorku koja bi nas trebala, uz svo poštovanje prema protivnicima, lakoćom odvući do kvalifikacija za EuroBasket.

Pokretanje videa...

Josip Sesar novi izbornik košarkaša 03:19

Reprezentacija vrijedno trenira u Opatiji, u prvoj utakmici lakoćom je slavila protiv Slovačke (89-68) i hrvatskog stručnjaka Aramisa Naglića, a ovaj put je našim košarkašima na megdan došla Kina. Hrvatska je u Kranjskoj Gori slavila protiv Kine 82-64. Reprezentacija srpskog trenera Saše Đorđevića nalazi se u Sloveniji na pripremama za Svjetsko prvenstvo koje će naši košarkaši gledati na televiziji, no izdominirali su Kineze koji su ipak igrali bez nekoliko bitnih igrača koji su dobili poštedu. 

Split: Pretkvalifikacije za Europsko prvenstvo: Hrvatska - Austrija

Hrvatska je vodila gotovo cijeli susret i bilo je to lagano odrađivanje posla u kojem je Sesar dao priliku svim igračima. Najbolji je bio Dario Drežnjak s 13 koševa, 11 je zabio Roko Badžim, a prve reprezentativne koševe u karijeri zabio je talentirani Luka Krajnović (dva koša). Kineze je predvodio Zhao s 21 košem.

Bio je ovo uspješan pokus za Sesara koji je isprobavao nekoliko novih taktičkih postavki i akcija kako bi momčad što bolje uigrao i za ono što dolazi u kolovozu, a to su pretkvalifikacije za Olimpijske igre. 

Zagreb: Druga utakmica polufinala HT Premijer lige između Cibone i Zadra

- Druga utakmica, neke stvari smo pokušavali napadački izvesti što smo uvježbavali kroz ovaj period, a danas su te stvari bile puno bolje nego u prijašnjoj utakmici protiv Slovačke. Što se tiče obrane, nisam puno htio koristiti ove alternativne koje imamo već u pripremi. Odigrali smo dvije, tri obrane da pripremimo ritam. Ono što se pokazalo da smo igrali čovjek na čovjeka. Mislim da s prvom i četvrtom četvrtinom možemo biti zadovoljni, a u drugoj dionici smo ušli u nervozu. Ja sam u današnjoj utakmici gledao minutažu i da ne preopteretimo neke igrače - rekao je izbornik Sesar pa nastavio:

- Ovo je prvi put da radim s Gnjidićem koji funkcionira na poziciji 2,3,on ima dugačke ekstremitete i može dobro zatvoriti, ali se pronalazi i na jedinici. Može igrati sve tri pozicije. Napraviti ćemo analizu ove utakmice svakako. Analizirati ćemo utakmicu te vidjeti kako i na koji način čuvati kineske igrače za subotu. A što se tiče Slovaka, Slovačka je došla nakon tri, četiri dana priprema i normalno da je bilo oscilacija s njima u igri. Danas je utakmica bila puno bolja, nisam htio raditi izmjene ni prekidati igrače iz razloga da dođu sami do situacije i da se vrate glavom. To mi je bilo najvažnije da se sami vrate glavom. Nismo otišli u rezultatski minus nego smo cijelo vrijeme držali rezultat. U globalu sam zadovoljan, ali ima puno prostora za napredak.

Hrvatska će u subotu u novom dvoboju, ovaj put u Opatiji, dočekati Kinu pa potom slijede natjecateljske utakmice. Sljedeću srijedu u istoj dvorani igrat ćemo protiv Irske u pretkvalifikacijama za EuroBasket i tri dana kasnije protiv Luksemburga. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta