Obavijesti

Sport

Komentari 8

Hrvatska dobila Rumunjsku pred praznim stadionom

Hrvatska dobila Rumunjsku pred praznim stadionom
3

Golovima Ivana Rakitića i Nike Kranjčara, naša je reprezentacija pobijedila Rumunjsku u Bukureštu 2-1. Dvojica igrača su debitirala

VIDEO

Samo tri tisuće gledatelja okupilo na stadionu Steaue u Bukureštu. Od te brojke dobar postotak otpada i na hrvatske navijače, kojih je na stadionu oko 200. Bilić je utakmicu otvorio s napadačkim dvojcem Petrić - Olić, iza njihovih leđa su Srna, Jurić, Modrić i Rakitić, a u obrani Ćorluka, Križanac, Šimunić i Pranjić. Na golu je Stipe Pletikosa. Kapetansku traku ponio je Darijo Srna, a igrači obiju momčadi istrčali su s crnim florom oko rukava, u spomen na poginulog rukometaša Mariana Cosmu. Utakmica je započela 'minutom šutnje', cijelu minutu ono malo okupljenih gledatelja je pljeskalo.
Rumunji su u 3. minuti dodavanjima prešli cijeli teren, te akciju završili udarcem iz daljine. Za Pletikosu lak plijen. Prvih nekoliko minuta obilježili su driblinzi Ivana Rakitića i rastrčanost naših napadača. Rumunji su nakon osam minuta igre izborili prvi korner, na koji su naši nespretno reagirali. No posljedica nije bilo.
Prvi opasan hrvatski napad vidjeli smo u 12. minuti. Modrić, koji je u ovoj utakmici prvi put istrčao u dresu s brojem 10, proigrao je Olića. Naš brzi napadač ušao je u šesnaesterac, no samo je izborio korner. A čak ni to nije uspio Petrić u 19. minuti, kada je sam izbio pred rumunjskog golmana. Pucao je desnom nogom, ali učinio je to loše i lopta je otišla visoko preko gola.
Petrić je uprskao šansu i u 21. minuti. Oduzeo je loptu Tamasu i ušao u šesnaesterac, a onda s loptom - izašao u aut.
GOOOL!!! - U 22. minuti Rumunjska je povela. Dubinsku loptu u naš kazneni prostor Križanac je nespretno vratio desetak metara, naletio je Ciprian Marica i pospremio loptu u mrežu.
Četiri minute kasnije iz daljine je pokraj gola pucao O. Petre.
GOOOL!!! - U 28. minuti uzvratio je Rakitić! Izveo je slobodnjak s lijeve strane igrališta i poslao loptu prema golu. Nekoliko igrača ju je pokušalo dohvatiti glavom, no nitko je nije dirao. A to je prevarilo Lobonta i lopta je završila u mreži.
Koju minutu potom Codrea je šutom iz daljine završio sjajnu akciju Rumunja. No lopta je prohujala iznad prečke. Pokraj gola je otišao i pokušaj Razvana Rata u 40. minuti iz slobodnjaka. I to je bilo zadnje  uzbuđenje u prvom dijelu, koji je trajao točno 45 minuta. Suci nisu produžili ni sekunde. - KRAJ POLUVREMENA.

U nastavak je izbornik Bilić krenuo s Kovačem umjesto Šimunića, te Nikom Kranjčarom umjesto Petrića. Neke izmjene napravili su i Rumunji, a sve to nije baš pomoglo kvaliteti utakmice. U prvih desetak minuta nastavka nije se dogodilo apsolutno ništa. Aonda je u 59. minuti naša obrana pogriješila i pružila veliku šansu Cocisu. Pucao je nisko 'oči u oči' s Pletikosom, no naš je golman sjajno reagirao i odbio loptu u korner.
A u 62. minuti - velik trenutak. Umjesto Ivice Olića na teren je utrčao Eduardo! Nakon više od godinu dana Dudu opet igra. Ujedno, umjesto ove večeri slabog Modrića ušao je Vukojević. Dudu je u 67. minuti sjajno okrenuo Radoija, dodao Rakitiću u čistu šansu, no on nije dobro prihvatio loptu. Igru bez previše šansi i dalje prekidaju izmjene. Od 70. minute prvi put je za reprezentaciju zaigrao Hrvoje Čale. Izašao je Pranjić.
GOOOL!!! - Hrvatska vodi 2-1! U gužvi pred rumunjskim golom pokušavao je Ćorluka, loptu do Nike Kranjčara proslijedio je Eduardo, a Niko je iz blizine loptu pospremio u mrežu.
Do kraja je Rumunjska jalovo pokušavala ugurati loptu u gol Stipe Pletikose, ali činili su to vrlo neuspješno. U posljednjih 15 minuta nisu mogli napraviti ni posebno opasnu šansu. Čak ni kada im rumunjski (?!) suci produžili utakmicu za čak pet minuta. Završilo je pobjedom Hrvatske 2-1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu